({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Regina Cederfeldt

Påsken på Skaftö 2021

  • 01 apr, 2021
  • Margareta Anderberg

Det blir inga påskefyrar i år, men påsken lockar med vårliga naturupplevelser, konstrunda och öppna restauranger med take-away som alternativ. Njut av vårsolen på uteserveringarna, butikerna har påskpyntat med fina erbjudanden och varför inte ta med fikakorgen och gå en vårpromenad i Vägeröds dalar och njut av blåsipporna. Skaftö Golflubb öppnar banan nu till påsk och Lyckans Slip satsar vidare som aktivitetscenter och inviger sin nya äventyrsminigolfbana i helgen. Ta ett bad i havet, upptäck nya vandringsleder med digital karta i din telefon, cykla, spela padeltennis, fiska, njut av spa och massage eller gå på konstrunda hos Skaftö Folkets Hus, våra butiker och restauranger.

Missa inte detta i Påsk!

I denna artikel ger vi tips på vad man kan göra på Skaftö i påsk och öppettider hos våra restauranger, butiker och affärer. Våra hotell, pensionat och vandrarhem är alla öppna och de har många trevliga boendepaket.

 

Nytt för i år är fiskaffären En Bohuslänsk Deli i Fiskebäckskil som öppnade strax innan påsk. Lyckans Slips nya äventyrsminigolfbana invigs i påskhelgen och Skaftö Folkets Hus öppnar äntligen upp igen och det med en konstutställningen "Folklivsmålare möts" som skildrar folklivet på vår ö – dåtid som nutid. Fiskelbäckskils Padelcenter har tävlingar i helgen och Skaftö Golfklubb öppnar sina banor, butiken och Golfkrogen på Skärtorsdagen. Lotta på Sommardepån - fik och butik, Grundsunds Marina har officiellt inte öppnat ännu då hon håller på att färdigställa cafe och butik. Men kaffemaskinen är igång och ber du riktigt snällt kan du köpa bulle eller kaka och sätta dig utomhus och titta på båtarna som går förbi i det trånga sundet. Restaurangerna Brygghuset i Fiskebäckskil och Smultron & Tång i Grundsund öppnar också upp i påskhelgen.

 

Konstrunda på Skaftö

Grundsund

* Skaftö Folkets Hus i Grundsund visar just nu utställningen ”Folklivsmålare möts”. Skaftöbon och välkände folklivsskildraren Carl-Gustaf Bernhardson, elever i Skaftö skola och Tora Bohlin Landgrens målningar visas här under påsken tillsammans med inspelade föreläsningar. Se folklivet ur olika perspektiv - en mans, barns och en kvinnas. Dåtidens 20-tal samsas med nutidens 20-tal, kustskildringar såväl som målningar av folklivet från inlandets Bohuslän. Öppet varje dag 13-16. Utställningen pågår tom 11 april.

 

* Butik Rågårdsvik i Krögen (torget i Grundsund) drivs bland annat av Ingrid Petrén som har en syateljé där hon bl a jobbar med återbruk av vintagetyger som blir löpare, tabletter och barnklänningar och kuddar av bonader. Här finner du också Viviann Olssons musselskålar i olika storlekar, dekorationer av olika slag knutna till havet, makrillar på drivved mm. Jan Lagerqvist gör skåp av gamla fönster och Christer Petrén gör bokbord som man kan beställa i mått och färg. Här finns också ljuslyktor med bas av äldre burkar, gjorda av Ansan Jakobsson.

* Hannas i Hamnen på Östra kajen säljer Skaftö köks- och badhanddukar. Butiken på kajen i Grundsund har anor tillbaka till 1913 då Didriksons regnklädesfabrik öppnade här. Självklart säljer man Didriksons kläder och har dessutom en specialkollektion.

* På Krögens Fisk & Krog, Grundsund kan man se bildspel av Grundsundsfotografen Tobias Ardstål.

* På Smultron & Tång, Västra kajen Grundsund, finns ny konst på väggarna som detta året i går i blått. Målade av kocken, krögaren, kreatören och konstnären Magnus Hafström.

Fiskebäckskil

*Hos Lyckans Slip, Fiskebäckskilsvägen 28, finns Susanne Lindvalls skeppsinspirerade burkar, flaskor och glas gjorda med sk valknop.

 

Övriga aktiviteter

* Cykla och vandra

Att ge sig ut i naturen är bland det säkraste man kan göra just nu, åtminstone om du gör det i ditt lokala naturområde. Skaftös gång- och cykelkarta hittar du här >>

Upptäck en ny vandringsled! På www.skafto.nu >> "Se & Göra" har vi listat våra vandringsleder med en kort presentation och digital karta som du kan ha med dig i telefonen. Slår du på GPS i telefonen ser du exakt vart du är, vad du hittar en bänk, grillplats eller utkikspunkt mm. Gå in på "Läs mer" och "Ledkarta".

* Vägeröds dalar

Nu är tiden inne för blåsipporna som bildar vackra mattor i Vägeröds dalar. Detta naturreservat är ett perfekt ställe att ta med sig en fikakorg till och ge sig ut i naturen och njuta av våren i påskhelgen.

 

* Vandra med Skaftöguiden

Annandag Påsk, start kl 10. Vandra i liten grupp med avstånd i friska luften på Skaftö. Vandring på olika delar av Kuststigen med några stopp för guidning. Större delen av sträckan är lätt att gå, men vissa avsnitt kan vara krävande. Bra skor och kläder efter väder rekommenderas. Promenaden tar cirka 3 timmar med fikastopp (egen medhavd). Start och avslut vid Roskällans bensintapp. OBS! Föranmälan krävs (max 8). För information och bokning: skaftoguiden@outlook.com eller 070-384 65 89 till Regina Cederfeldt. Röstförstärkare och handsprit finns.

 

* Bada i havet

Att ta ett påskdopp är en tradition och många tar faktiskt ett friskt och snabbt dopp så här års. Här hittar du Skaftös badplatser hittar du här :-)

 

* Boule

Gullmarsstrand har en boulebana strax intill hotellet i Fiskebäckskil.

 

* Fiska

Från 1 april till 30 september är det tillåtet att fiska havsöring. Minimimåttet för lax och havsöring är 45 cm. Fiskar som understiger minimimåttet skall genast släppas tillbaka. Hos Lyckans Slips Skeppsbutik och Grundsunds Marina AB Skeppsbutik kan du köpa fiskeutrustning.

 

* Golf

Skaftö Golfklubb, Stockeviksvägen 2, Fiskebäckskil, har öppnat banan med ordinarie greener. Då väderprognosen ser lite kall ut nattetid så vill golfklubben informera om att vid bokning av tidig starttid så får man absolut inte beträda frostiga greener. De ber också om att hjälpa till att ta hand om golfbanan genom att laga nedslagsmärken och lägga i torvor. Golfshopen är öppen hela påskhelgen mellan 8.30-16, kiosken är öppen 10-16. Golfrestaurangen öppnar Skärtorsdag. Boka tider via "min golf" eller ring tfn 0523-232 11.

 

* Minigolf

Premiär i helgen för Lyckans Slips äventyrsminigolfbana i Fiskebäckskil. Mer om denna satsning kan man läsa om i Glickos blogg. PREMIÄR LÅNGFREDAG. Äventyrsgolfen är öppen 10-22, utrustning finns i en svart låda uppe vid kiosken/äventyrsgolfen. Övrig tid när skeppshandeln är stäng betalar man via länken:hamn.lyckansslip.se/sv/minigolf2

Minigolfbana hittar du också hos Gullmarsstrand i Fiskebäckskil. Öppen alla dagar 8-20.

 

* Padeltennis

I Fiskebäckskil kan du spela padeltennis i påsk. Fiskebäckskils Padelcenter har sina banor strax intill Fiskebäckskils Tennisklubbs banor vid Bökevik. Under påskhelgen har man olika Påskpadeltävlingar med start kl 10. För mer info och bokning: www.bokapadel.nu/fiskebackskilspadel/activities.php

 

* Skaftö Ridklubb

Påskdagen kl 14 är det tipspromenad och ponnyridning. Pris: 100kr. Anmälan till Moa på 0793484270 innan den 2/4.

 

* Skärtorsdags AW

Smultron & Tång på Västra kajen i Grundsund öppnar för säsongen enligt tradition med Skärtorsdags AW kl 15-18. (OBS! boka bord).

 

* Spa, relax, massage och behandlingar

Gullmarsstrand har öppet Sinnenas havsbad och Sinnenas relax. Här kan du också boka spabehandlingar i samarbete med Jochnicks Hälsa AB. SPA – bokas tidigast 24h innan ankomst alt. samma dag. Mer info och bokning via Gullmarsstrands hemsida, info@gullmarsstrand.se eller tfn 0523-66 77 88

 

* Tura på havet till Lysekil

Personfärjan Carl Wilhelmson går dagligen turen Östersidan-Fiskebäckskil-Lysekil och tillbaka. Turen från Skaftö till Lysekil tar ca 15 min och Västtrafiks biljettsystem gäller. Hos Västtrafik hittar du turlistan för Linje 847.

 

* Skaftö Församling

På Skaftö finns vackra Fiskebäckskils kyrka och Grundsunds kyrka, bägge från 1700-talet samt Röds kapell. I vanliga fall är kyrkorna öppna för gudstjänster, men även denna påsken är som sagt speciell så föranmälan gäller för att delta i gudstjänsterna. Begränsat antal platser, max 8 deltagare.
Ring 0523-29 32 72 senast två timmar innan. Mer info hittar du här.

Skärtorsdag kl 18 och 18.45 Grundsunds kyrka – enkel mässa

Långfredag kl 16 och 16.45 Grundsunds kyrka – stilla stund inför korset

Påskdagen kl 16 och 16.45 Grundsunds kyrka – fira uppståndelsen!

Här kan man titta på gudstjänster i Lysekils kommun live, eller i efterhand:

https://www.svenskakyrkan.se/lysekils-pastorat/nyheter/pasken-i-lysekils-kyrka

 

Vad som händer i övrigt i Lysekil i påsk hittar du här på Lysekils Turistsida >>

 

Våra restauranger

Våra restauranger har take-away menyer, det är mer utrymme mellan borden och uteserveringarna är öppna. Klicka på namnen nedan så länkas du direkt till respektive hemsida och FB med mer information.

 

* Brygghuset, Fiskebäckskil, Fiskebäckskilsvägen 28

Brygghuset öppnar upp för säsongen lagom till påsk. Öppettider i påsk: Långfredag 12-20.30, Påskafton 12-20.30, Påskdagen 12-16.00. Beställa och ta med sig maten går också bra. Menyn finns på hemsidan. Bordsbokning och beställning av take-away: info@brygghusetkrog.se

 

* Golfrestaurangen Fiskebäckskil, Skaftö GK, Stockeviksvägen 2, Fiskebäckskil

Restaurangen i Skaftö GKs klubbhus öppnar för lunch på Skärtorsdagen. Öppet alla dagar 11.30-15.

 

* Gullmarsstrand, Fiskebäckskil, Strandvägen 2-24, Fiskebäckskil

Frukost, påsklunch, a la carte, något gott att dricka på verandan eller en kaffe och våffla i solen på uteservering - här finns många alternativ, inkl take away meny.

Här kan du äta lyxig hotellfrukost alla dagar 8-10 (bokas dagen innan).

Påsklunch Långfredag, Påskafton och Påskdagen mellan kl 12-15.

Efter lunch finns Veranda menyn och tomhusserveringen är öppen alla dagar och här kan du njuta av våfflor och kaffe.

På kvällen finns 2-, 3-rätters och gourmetmeny att välja mellan – bokas per telefon, förbokning krävs. Påsk & Gourmetmiddag med take away finns också som alternativ – Långfredag och Påskafton – beställning dagen innan.Tfn 0523-66 77 88, info@gullmarsstrand.se

 

* Krögens Fisk & Krog, Krögen/torget i Grundsund

Har både servering och take away. Här kan du också förbeställa från fiskbutiken och hämta din påse utanför butiken. Tfn till butik och restaurang 0523-212 85

Krogen: Öppet Skärtorsdag och Långfredag 12-20, Påskafton 12-16.

Fiskbutiken: Öppet Skärtorsdag 10-18, Långfredag, Påskafton 10-14.

 

* Pizzeria Skaftö, Jons lid 2, Fiskebäckskil

Pizzerian som har både internationella världskändisar som lokala profiler som gäster.

Öppettider under påsken:

Långfredag 14-21, Påskafton 12-21, Påskdagen Stängt, Annandag påsk 12-21

Tfn för beställning: 0523-222 37.

 

* Smultron & Tång, Västra kajen Grundsund

Precis som tidigare finns här generösa avstånd mellan borden och gott om platser utomhus. Boka bord på: 0523-217 20. Öppnar för säsongen enligt tradition med Skärtorsdags AW kl 15-18. Långfredag, Påskafton, Påskdagen och Annandag Påsk öppet från kl 12. Bordsbokning Tfn 0523- 217 20.

 

Öppna mat- och fiskbutiker

* Ica Nära Grundsund, Krögen/torget i Grundsund

Lamm, sill, ägg, påskblommor, servetter, godis- här finns det mesta. Öppettider: Skärtorsdag-Långfredag 9-19, Påskafton 9-16, Påskdagen 10-16, Annandagen 9-16. Tfn 0523-211 05.

 

* Tempo Skaftöhallen, Fiskebäckskilsvägen 4

Manuell ost- och charkdisk och alla tillbehör till påskens festmåltid du kan tänka dig.

Öppet: Skärtorsdag, Långfredag, Påskafton, Påskdagen och Annandag Påsk..

Tfn 0523-220 52, skaftohallen@hotmail.com

 

* Fiskbutik En Bohuslänsk Deli, Fiskebäckskilsvägen 4

Ny fiskaffär för i år som öppnade strax innan påsk i lokalen intill Tempo Skaftöhallen. En Bohuslänsk Deli är kräftfiskaren Niklas och Maria Krafft med familj som startade företaget 2016 Lokalfångad fisk och skaldjur, algsallader och tång, soppor, luncher, poke bowls och sushi finns i fiskdisken Öppettider: Skärtorsdag 10-18, Långfredag-Påskafton 10-16, Påskafton 10-16.

 

* Fiskbutik Krögens Fisk & Krog, Grundsund

Här kan du också förbeställa från fiskbutiken och hämta din påse utanför butiken. Tfn till butik och restaurang 0523-212 85

Fiskbutiken: Öppet Skärtorsdag 10-18, Långfredag, Påskafton 10-14.

 

Shoppingöppet på Skaftö i Påsk

* Butik Hannas i Hamnen, Östra Kajen Grundsund

Butiken som bl a säljer Didriksons regn- & fritidskläder och som startade sin verksamhet i Grundsund redan 1913. Öppet Långfredag - Påskdagen kl 11-16. 

 

* Butik Rågårdsvik, Krögen Grundsund

Antikt Design Kuriosa Inredning, återbruk, textilier, möbler mm. Närproducerat och från fjärran. Lokalt konsthantverk.

Öppet Långfredag 12-1700, Påskafton-Påskdagen 11-15.

 

* Golfbutiken Skaftö GK, Stockeviksvägen 2, Fiskebäckskil

Butiken ligger i anslutning till Skaftö Golfklubbs klubbhus och restaurang och har öppet alla dagar i påsk 08:30- 16, kiosken är öppen 10:00 - 16:00.

 

* Grundsunds Skeppshandel, Grundsund Marina, Ponteviksvägen 4, Grundsund

Öppet Långfredag, Påskafton och Annandag Påsk 10-14.

* Lyckans Slip Skeppshandel, Fiskebäckskilsvägen 28, Fiskebäckskil

Fin marinbutik som också har modekläder och fiskeutrustning. Här kan du också sitta på utsidan på kajkanten, fika och titta på folk och båtar.

Öppet Skärtorsdag 9-16, Långfredag 10-15, Påskafton 10-15, Påskdagen 10-14. Max 4 kunder i butiken samtidigt

PREMIÄR LÅNGFREDAGEN för minigolfen och Äventyrsbanan. Det går bra att spela även när Skeppshandeln är stängd. Äventyrsgolfen är öppen 10-22, utrustning finns i en svart låda uppe vid kiosken/äventyrsgolfen. Övrig tid när skeppshandeln är stäng betalar man via länken:https://hamn.lyckansslip.se/sv/minigolf2

 

 

Boende på Skaftö i Påsk

* Grundéns Hotell, Furtofta 204, Grundsund

Grundens Hotell ligger i Grundsund och har en trädgård och en terrass. Boendet har ett gemensamt kök och en gemensam lounge. Alla rum har en uteplats. Bokning via hemsidan.

 

* Gullmarsstrand, Fiskebäckskil

Gullmarsstrands påskpaket för boende innehåller bl a tipspromenad, påskdrink på verandan och lyxig påskmiddag samt tillgång till Sinnenas Relax. Bokas online på hemsidan eller på tfn 0523-66 77 88.

 

* Hotell Villa Lönndal, Grundsund

Det lilla hotellet mitt i Grundsund på Skaftö med generösa rum och privata terrasser. Bokas online via hemsidan.

 

* Rågårdsviks Pensionat, Rågårdsvik

Sedan 1926 har Rågårdsviks Pensionat funnits som en mötesplats för människor. Berta och Simon Samuelsson startade då detta pensionat som fortfarande drivs i samma familjs ägo. Bokning online på hemsidan eller tfn 0523-210 19.

 

* Skaftö Golfhotell, Skaftö GK

Personliga rum med prägel från världskända golfprofiler. Här bor du en chip från 1:ans tee. Spela på Skaftö GK där hålen slingrar sig likt torrlagda farleder mellan klipporna. Bokning online på hemsidan eller tfn 0721-57 75 57.

 

* Skaftö Vandrarhem, Grundsund

På Skaftö Vandrarhem kan du hyra rum såväl som lägenheter och Kaptensvilla. Vandrarhemmet förmedlar även stugor. Bokas online på hemsidan eller tfn 0702-56 80 28.

 

* Slipens Hotell, Fiskebäckskil

Slipens Hotells rum har alla en helt egen personlighet med sin alldeles speciella historia. Bokas online på hemsidan eller på tfn 0523-222 22.

 

Vad som händer i övrigt i Lysekils kommun hittar du på www.vastsverige.com/lysekil