Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Regina Cederfeldt

  • Fotograf: Nils-Erik Eriksson

  • Fotograf: Nils-Erik Eriksson

  • Fotograf: Margareta Anderberg

  • Fotograf: Nils-Erik Eriksson

  • Fotograf: Margareta Anderberg

Naturen är alltid nära med cykel eller om du vill promenera. På Skaftö i Lysekils kommun finns fina cykel- och vandringsleder som binder samman stora delar av ön och som bitvis sammanfaller med Kuststigen i Bohuslän.

Här finns en rad natursköna leder. De karga klipporna vid kusten samsas med inland som bjuder på ängar, småbruk, kor och får. I anslutning till lederna ligger många av öns badplatser, här finns bänkar att sitta ned och vila på och njuta av utsikten och  här finns också grillplatser i anslutning till några av vandringslederna.

5,4 km, medel

Islandsbergs huvud

Söder om Grundsund sticker Skaftös sydligaste udde ut – Islandsberg. Området är kargt, nästan trädlöst, ljungbevuxet och ju längre ut man kommer mot udden friskar vinden i. En vandringsled leder mot udden och fyrplatsen på den mäktiga klippan. Därifrån har man en storslagen vy ut över skärgården.

1 km

Korpelialeden

Korpelia är den gångstig av äventyrskaraktär på ca 1 km som går mellan Gröder Hamn och Stockeviksberget på Skaftö. Föreningen Munkeviksleden har initierat denna gångstig. Med hjälp av trappsteg där det är trångt och brant samt rep där det är extra brant eller besvärligt att ta sig fram kommer man upp på berget. En bänk...

1,7 km

Munkeviksleden

Med gula prickar över spångar, berghällar och förbi jättegrytor Munkeviksleden är en medelsvår vandringsled som börjar vid Kolerakyrkogården nedanför Åseberget och snirklar sig genom skogen ner till Munkevik innan den fortsätter längs kustremsan fram till Vigerna. Vid Vigerna badplats kan man stanna för ett...

1 km, medel

Rödbergsleden

Rödbergsleden på Norra Skaftö i Lysekils kommun mäter 1 km och går över över Rödberget intill Rödbersviks badplats på Östersidan med vidunderlig utsikt över Gullmarsfjorden och Lysekil. Kuperingen är bitvis påtaglig men på toppen av berget finns en bänk att vila på.

750 m

Strandpromenaden

En privat donation till Skaftö Öråd har gjort det möjligt att bygga en vandringsled till Vigerna. Här kan man vandra på trädäck mellan två bad med utsikt över farleden och skärgården.