({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Tina Stafren

Fiska insjökräftor i Västsverige – paketerbjudande

Flera hotell och restauranger i Västsverige har paketerbjudanden där kräftfiske kombineras med festlig kräftskiva och bekväm övernattning. Varför inte ge bort en komplett kräftupplevelse i present till någon du tycker om?

 

En av sensommarens mest anrika traditioner är det svenska kräftfisket. Passa på att redan nu boka in din kräftfiskepremiär med middag och boende. Ta med hela familjen, kompisgänget eller din käraste till något av Västsveriges bästa vattendrag för kräftfiske. 

VinContoret i Tidaholm – med kräftskiva och vinprovning

Ån Tidan flyter stillsamt förbi utanför restaurang VinContoret i den västgötska orten Tidaholm. Här samlas ni på eftermiddagen för fika och genomgång av fisket, tillsammans med en guide. Strax därefter är det dags att slänga i håvar och mjärdar (burar) och börja jakten på de delikata skaldjuren. På kvällen, efter avslutat fiske, öppnas dörrarna till VinContorets gårdshus och en provning av skaldjursviner. När glasen är tomma står bordet dukat med nyfångade svenska kräftor och alla tillbehör som hör en klassisk kräftskiva till. Övernattning och frukostbuffé sker på anrika Tidaholms Stadshotell, ett stenkast från VinContoret.

Alla fiskeredskap tillhandhålls av VinContoret.

När? Augusti - september 2021

Läs mer och boka paketet

Fotograf: Jonas Ingman

Norrqvarn vid Göta kanal – perfekt för barnfamiljen

Det är enkelt och barnvänligt att fiska kräftor vid Norrqvarn Hotell & Konferens intill Göta kanal i Västergötland. Efter incheckning får ni en genomgång av hur kräftfisket går till och när burarna är agnade lägger ni i dem direkt från kanalbanken, så det behövs inga båtar. Och det är nu spänningen börjar. Medan mörkret sänker sig över kanalen och månen börjar titta fram tar ni med er ficklamporna ut och drar upp burarna för att se hur stor fångsten blir. Natten spenderas sedan i Norrqvarns sköna sängar. När ni checkar ut efter frukostbuffén får ni självklart med er en burk med nykokta kräftor hem.

Alla fiskeredskap tillhandhålls av Norrqvarn.

När? Hela augusti och lördagar i september.

Läs mer och boka paketet

Mer om kräftfiskets tradition (både i insjö och hav) >>

 

Skaldjurs-upplevelser i Bohuslän

Skaldjuren i Bohuslän anses av många vara de bästa i hela världen. Boka härliga paket eller följ med på skaldjurssafari och fiska de bästa skaldjuren; räkor, musslor, ostron eller hummer.

Fotograf: Jonas Ingman