({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Följ med och ta upp världens bästa skaldjur

Bortanför det Bohuslänska sommarlivet hittar du mer av det genuina Bohuslän; det salta, karga och vindpinade lugnet. Följ med ut på saltstänkt skaldjursfiske med tillredning och avnjutning av skaldjur i världsklass. Salta livet lite extra – det gör dig gott.

Följ med på en skaldjursupplevelse där du kommer nära inpå det verkliga Bohuslänska livet. Med världens bästa skaldjur i fokus och pittoreskt rustika mat- och övernattningsmöjligheter möter du här en upplevelse som inte är som någon annan. Tuffa ut med en fiskebåt mitt i den blågrå naturen vägledd av en kunnig fiskare. Prova ostron plockade med van hand direkt från havsbottnen. Hala in och vittja en hummertina. Tillaga och avnjut ett storkok med nyskördade musslor eller kräftor. Den hänförande skärgårdsnaturen skapar magisk stämning oavsett storm eller stiltje – både på land och ute till havs.  

Den bohuslänska Skaldjursresan är ett måltids- och resekoncept som skapat nya turistsäsonger för Göteborg och Västsverige. Skaldjuren i det salta västkusthavet är nämligen som bäst på våren och på hösten; ostron, hummer, havskräftor, räkor, musslor. 

 

Thumbnail image

Kräftor

I ljumma augusti, när mörkret så sakteliga börjar göra sig påmint, då njuter vi som mest av våra svenska kräftor. Havskräftor smakar förstås bra året runt men när höstens salta friska vindar drar in smakar de som allra bäst. Följ med en kunnig fiskare ut till havs och fånga de djupgående kräftorna, koka och ät sedan direkt vid bryggan.

Räkor

För många är Bohuslän synonymt med räkor och har du inte provat nykokta räkor från strut på en brygga vill vi gärna ge dig möjligheten. Eller varför inte lassa på räkor i drivor på en stor smörgås, gärna till en kall öl? 

Hummer

Hummerpremiären infaller den första måndagen efter den 20 september klockan 07.00. Då glider båtarna ut i gryningen för att lägga i sina hummertinor. Och sedan börjar en hummerfest som ger eko mellan bryggor och lyxkrogar landet runt. Åk med ut till havs på hummerfiske och önska redan nu en storfångst.

Ostron

Klimatet och vattentemperaturen ger Sverige och Bohuslän ostron i världsklass. Massor går på export, men den största och skönaste njutningen är kanske ändå att öppna ostron efter ostron på en grå klippa i Bohuslän, allt medan solen värmer och ostronporterns skum sakta smälter.

Musslor

Blåmusslans vackra färger går i samma skala som Bohusläns landskap. Följ med ut till havs för att plocka musslorna som du sedan tillreder enligt gamla Bohuslänska recept. Dessa oansenliga skaldjur som är både läckra, nyttiga och miljövänliga har till och med sin egen festival då bästa musselreceptet röstas fram. 

 

Skaldjurs-upplevelser i Bohuslän

Skaldjuren i Bohuslän anses av många vara de bästa i hela världen. Boka härliga paket eller följ med på skaldjurssafari och fiska de bästa skaldjuren; räkor, musslor, ostron eller hummer.

Skaldjurssafaris