({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Vårens och sommarens skaldjurspaket i Bohuslän

Botanisera bland några av Bohusläns fantastiska skaldjurspaket. Här får du följa med en lokal fiskare på skaldjursfiske i den vackra skärgården. Under turen får du vara med och vittja kräftburar eller skörda ostron och musslor. Turen kombineras med skönt boende och god mat i fantastisk skärgårdsmiljö. En upplevelse att minnas!

 

Everts sjöbods skaldjurspaket

Många säger att ostronen utanför Grebbestad är de absolut bästa ostronen. Är du intresserad av att lära dig mer om dem så ska du boka en ostronprovning. På Everts sjöbod får du lär dig mer om denna välkända delikatess och hur du öppnar dem på ett bra och säkert sätt. Framåt sommaren finns även möjlighet att följa med på Krabb- och makrillfiske. På vägen ut mot tinorna finns möjlighet att dörja makrill, fisketuren tar ca 2 timmar.

Fotograf: Roger Borgelid

 

Marstrands Havshotells skaldjurspaket

Skaldjur, bubbel och fisketur är kombinationen i skaldjurspaketen hos Marstrands Havshotell. Dagen börjar med att du får följa med den lokala fiskaren på skaldjurstur runt öarna i vattnen kring Marstrand. Här vittjas tinorna. Tillbaka på hotellet väntar avkoppling i spaavdelningen och senare på kvällen middag i skaldjurens tecken. 

 

Gullmarstrand Hotell och konferens skaldjurspaket

Gullmarsstrands skaldjurspaket erbjuder bekvämt boende och god mat i kombination med skaldjursturerna ostron- och musseläventyr eller kräftsafari.  Båda turerna tar dig på en vacker och spännande tur där musslor och ostron plockas samt kräftburar vittjas. Turerna avslutas med tillagning och avsmakning ombord på båten eller vid sjöbod på Käringeholmen. Väl tillbaka på hotellet  väntar hotellets relaxavdelning och senare en tvårätters middag i restaurangen.  

Fotograf: Pixabay

 

Stora Hotellets skaldjurspaket

Stora Hotellet i Fjällbacka erbjuder ett skaldjurspaket där du i vacker och avkopplande miljö kan njuta av pinfärska skaldjur till middag, sova gott och sedan njuta av frukost med havsutsikt. Vill du istället uppleva aktiviteten så ska du boka ett Havskräftfiskepaket. Här får du följa med på en tretimmars havskräftfisketur i Fjällbackas skärgård. Turen avslutas med att kräftorna kokas och avsmakas. På kvällen serveras en trerätters meny i kräftans tecken. 

Fotograf: Mikael Almse

 

Grand Hotell Marstrands skaldjurspaket

Kombinera din vistelse på Grand Hotell Marstrand med ett havsäventyr. Vid kajen på Marstrand väntar de lokala fiskebåtarna på att ta med dig ut på en lärorik och spännande tur där ostron, kräftor och krabbor står i fokus. På kvällen väntar en trerätters middag i hotellets restaurang Tenan. 

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

 

VANNs skaldjurspaket

Följ med på ett ostron- och musseläventyr som doftar tång och nylagade musslor. Turen startar i Norra hamnen i Lysekil och tar dig vidare till musselodlingen. Här får du lära dig mer om musslor och även skörda dem. Vidare går turen mot en av de få ostronbankar som finns i Bohuslän, här får du lära dig mer om Ostrea Edulis som även kallas ”Det svenska ostronet Avsmakning av dagens skörd sker i sjöboden på Käringeholmen. På hotellet  väntar avkoppling i spaavdelning och efter det en tvårättersmiddag. 

Fotograf: Dan Sörensen

 

Väderöarnas skaldjurspaket

Dagen börjar med en båtresa från Hamburgsund, genom vackra skärgården och med slutdestination Väderöarna. Efter lunch är det dags att ge sig iväg på fisketuren där du får vara med och dra upp och vittja kräftburar eller hummertinor. Efter turen erbjuds under vissa datum bad i vedeldad badtunna eller granitbastu. På kvällen intas en trerättersmiddag med kräfta eller hummer som förrätt.

Fotograf: Roger Borgelid

 

Smögens Havshotells skaldjurspaket

Följ med den lokala fiskaren ut på en kräftfisketur i vattnen utanför Smögen. En spännande, lärorik och annorlunda upplevelse på cirka tre timmar. Fångsten kokas och avsmakas ombord eller vid fiskarens sjöbod. Efter turen finns tillgång till avkoppling i hotellets spa. På kvällen serveras trerättersmiddag i hotellets restaurang.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

 

Slipens Hotell 

I Slipens kräftfiskepaket  får du följa med ut på en två timmars kräftfisketur. Med på turen finns en fikakorg som kan avnjutas på havet.  Väl iland väntar en bastu och jacuzzi på er för den som vågar går det även att ta ett dopp i havet. På kvällen serveras en tvårätters middag på restaurang Brygghuset  och efter en skön natts sömn så står frukostbuffén uppdukad för er.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

 

Skaldjurspaket i Göteborgs skärgård

Kastors båturer tar dig med på skaldjursfiske i Göteborgs skärgård. Turen tar två och en halv timme och förutom fiske blir det även ett besök på Vinga fyrplats där medtagen fika intas. Tillbaka i hamnen kokas och avsmakas fångsten med ett glas prosecco på bryggan. På kvällen äter ni skaldjurssupé på Tullhuset Restaurang och somnar sedan gott på Hotell Trubaduren.
Läs mer om Skaldjurspaketet

Tips! Vill du boka in en skaldjurstur så finns On the rocks eller Krabbpaket där det både ingår fisketur, sälsafari och lunch.

 

Skaldjurs-upplevelser i Bohuslän

Skaldjuren i Bohuslän anses av många vara de bästa i hela världen. Boka härliga paket eller följ med på skaldjurssafari och fiska de bästa skaldjuren; räkor, musslor, ostron eller hummer.

Skaldjurssafaris