({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Vita tallrikar med blå mönstrad kant. En bit äpplekaka med vaniljsås och en kaffekopp.

Fotograf: Johan Törnroth

Caféer i Valle

I Valleområdet finns flera trevliga caféer där du kan slå dig ned för en paus, och de flesta har en härlig uteservering.

 

Varnhems Klosterkafé

imageueiul.png Axevallavägen 10, Varnhem

Intill Klosterkyrkan i Varnhem kan du äta både gott hembakt fika och lättare luncher. Njut på uteserveringen som har fantastiskt utsikt mot Klosterområdet, eller slå dig ner inne i den äldre cafébyggnaden från början av 1920-talet. 

Aktuella öppettider

Flämslätt

imagep8225.png Flämslätt Stifts- och Kursgård, Lerdala

Under vardagar kan du njuta av god lokalproducerad mat och enklare fika precis intill Flämsjön. Ett dopp i det blå och en vandringstur runt sjön sätter pricken över i!

Aktuella öppettider

Berså Trädgårdscafé

imagek2uac.png Gröna Lund, Lerdala

På Gröna Lund i Lerdala ligger det mysiga trädgårdscafét Berså. Här finns gott om utrymme för härligt häng och gott fika. Njut av hembakt fika, ta en lugn stund i hängmattan eller spela ett parti krocket - de stora gräsytorna gör denna plats perfekt för dig som fikar med barn med spring i benen. 

Aktuella öppettider

Kafé Körsbäret

imagejmtwg.png Bergs bygdegård, Lerdala

Kafé Körsbäret ligger i Bergs Bygdegård, mitt i det vackra Valleområdet. Här finns platser både inne och ute. Öppet 11-17 alla söndagar och röda dagar fram till 12 juni (2022). 

Aktuella öppettider

Karlsfors gård

image9kka.png Karlsfors gård 1, Lerdala

Intill naturreservatet Silverfallet Karlsfors hittar du Karlsfors gård - en kreativ plats som bjuder på både konst, smakfull inredning och fika. Här säljs Klings glass och enklare fika som du kan njuta av både inne och ute. 

Aktuella öppettider

Cecilias trädgårdscafé

imagehdso.png Berg Tolstorp 2, Lerdala

Lyxig fransk chokladtårta, blåbärscheesecake och morotskaka med äkta vanilj - låter det smarrigt? I den blommande trädgården hos Cecilia, precis intill kyrkan i Berg, hittar du Cecilias Trädgårdscafé. Här hittar du också matiga pajer och krämiga soppor.

Aktuella öppettider

 

Fler caféer

På lansbygden runt Skara finns ännu fler pärlor att upptäcka. Fika med den brusande ån Flian som kuliss, eller njut på en uteservering med utsikt mot Hornborgasjön. Här hittar du fler caféer med det där lilla extra!