({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Några ord från våra aktörer och samarbetspartners

Intressant läsning från våra aktörer och samarbetspartner.


Tack för ditt engagemang!

Det är inte en slump att vi som lokal Sparbank finns här i Skara, Vara, Götene och Essunga. Vi finns här för att våra kunder som bor här har valt just oss som sin bank. Vi är en bank som är nära, som gillar människor och företag. Vi är tillgängliga och personliga, med kundens behov i centrum. Det är självklart för oss. För så har det varit sedan 1847.

Våra rådgivare och specialister har kompetens att hjälpa och utveckla din ekonomi för att du ska kunna förverkliga det du drömmer om. Vår verksamhet genomsyras av två saker, våra kunder och vår bygd. Banken ägs till 100% av vår ägarstiftelse Sparbanksstiftelsen Skaraborg vilket betyder att våra beslut tas lokalt här. Dessutom får stiftelsen varje år ta del av bankens vinst vilket bidrar till en blomstrande utveckling genom föreningar och organisationer. Vi är stolta över att bidra till att unga får idrottsanläggningar att träna på, kulturen får scener att spela på och föreningslivet kan få stöttning för projekt som annars kanske inte hade varit möjliga.

Sedan år 2000 har vår ägarstiftelse bidragit med 242 miljoner kronor som idag syns runt om i vårt område i form av alltifrån Discogolfbanan i Lundsbrunn, Kata Gård i Varnhem till Sparbanken Blackbox i Vara. Tillsammans med föreningar och andra aktörer, stora som små, vill vi göra bygden trivsam att leva och bo i. Som kund i Sparbanken Skaraborg gör du det ännu bättre att leva just här. Tack!

Vi är stolt samarbetspartner till Ostmässan, hoppas vi ses där!

Mer om våra projekt

 


Handla i Skara

Den lilla staden med det stora utbudet! Välkommen att handla i Skara, här finns tre handelsområden. Julaområdet, Coopområdet och sist men inte minst vår vackra stadskärna med det unika utbudet. Det är få städer förunnat att kunna erbjuda en så vacker och anrik miljö i stadskärnan tillsammans med ett lika unikt utbud, engagerade handlare och enastående service. Här hittar ni välsorterade butiker, mat från världens alla hörn, rykande kaffe och färskt surdegsbröd.

Vi har en orolig och utmanande tid bakom oss med många omställningar och hårt arbete för våra handlare och utvecklingen känns ännu oviss. Trots det har vi flera nyetablerade verksamheter och befintliga aktörer som utökar. Det visar på en positiv framtidstro och visst är det så att det är i våra småstäder med genuin sammanhållning och gemenskap som framtiden finns!

 

Under året som gått har centrumutvecklarföreningen MEGA utvecklats till att bli Skaras näringslivsförening MEGA+. Vårt motto är Tillsammans för Skara där alla företag och föreningar samlas för att verka framåt för en attraktiv stad att leva, trivas och handla i. MEGA+ har också engagemang i trygghetsprojektet Purple Flag för en säker och trygg upplevelse i stadskärnan.

Det är viktigare än någonsin att handla lokalt och stötta vår lokala aktörer, vill du ha kvar din favoritbutik imorgon- handla i den idag!

Anna Engesvik
Projektledare MEGA+