Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Calle Borg

23
jun
-
31
dec

Henrik Allert - ett konstnärsliv
Skara

Retrospektiv utställning

Under sommaren och hösten 2019 visar Västergötlands museum en stor retrospektiv utställning med verk av konstnären Henrik Allert. Han har under närmare 50 år arbetat som konstnär i trakten runt Skövde.

I utställningen, som på ett personligt sätt närmar sig konstnären med bilder och filmer från hans arbete i ateljén, finns skulpturer, grafik och målningar från 1969 till idag. Allert har sedan barnsben avbildat hästar, kor, får och höns på ett alldeles eget sätt, med en särpräglad förmåga att fånga djurens rörelser och uttryck. Han har också skapat mytiska ansikten och masker där djur och människa tycks sammanblandas, med de anatomiska och känslomässiga likheter som förenar oss.

Utställningen är öppen alla dagar utom måndagar kl. 10-17 under sommarmånaderna. För fler öppettider se museets hemsida.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Västergötlands museum

I hjärtat av ett rikt kulturlandskap ligger Västergötlands museum. Här finns över 10 000 år av landskapets unika historia gestaltad. Upplev medeltidens Skara, spana in de välbehållna bronsålderssköldarna, se den spännande utställningen om hur den kraftfulla inlandsisen har påverkat människan och möt Kata, kvinnan som härskade på storgården i Varnhem på 1000-talet.

Läs mer
Kontaktinformation

Västergötlands museum

Stadsträdgården

53223 Skara


Telefon: +46 511 260 00


E-post: info@vgmuseum.se

Hemsida: Till hemsida