Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
09
feb
-
08
sep

Utställning: TILT!
Skara

TILT! flipperspelens kultur och historia.

I utställningen TILT! berättas en spännande teknisk, konstnärlig och kulturell historia om flipperspelen, från det tidiga 1800-talets Fortunaspel till dagens digitala varianter. Under 1960- och 70-talen fanns flipperspelen i stort sett överallt. De unga hängde i spelhallar och de äldre förfasade sig. Idag är de omhuldade nostalgiobjekt som återfinns hos privatsamlare.

I utställningen läggs fokus på de konstnärliga motiv som pryder flipperspelens backglas, spelplaner och spelplaster. Här visas också hela flipperspel och vissa får man provspela!

Utställningen är producerad i samarbete med två av landets storsamlare och kännare av flipperspel, Mats Holmquist och Claes Johansson.

Utställningen pågår tom 8 sept.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Västergötlands museum

I hjärtat av ett rikt kulturlandskap ligger Västergötlands museum. Här finns över 10 000 år av landskapets unika historia gestaltad. Upplev medeltidens Skara, spana in de välbehållna bronsålderssköldarna, se den spännande utställningen om hur den kraftfulla inlandsisen har påverkat människan och möt Kata, kvinnan som härskade på storgården i Varnhem på 1000-talet.

Läs mer
Kontaktinformation

Västergötlands museum

Stadsträdgården

53223 Skara


Telefon: +46 511 260 00


E-post: info@vgmuseum.se

Hemsida: Till hemsida