({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Ett samarbete mellan Barnutställningar.nu, Bonnier Carlsen, Martin Widmark och Helena Willis.

29
jan
-
20
mar

LasseMaja & cirkusmysteriet
Skara

Vem är det som stjäl dyra saker under cirkusföreställningarna?

Kom och lös kakmysteriet genom att lista ut och pussla ihop olika ledtrådar och upplev den härliga cirkusmiljön som mysteriet utspelar sig i! Du kan också leka cirkus, sälja biljetter, trolla och klä ut dig.

Lekutställningen LasseMaja & Cirkusmysteriet gästar Bokäventyret under tre månader, den 18 december–20 mars. Utställningen ingår i Bokäventyrets entré och du behöver inte förboka ditt besök. Aktuella öppettider hittar du på hemsidan bokaventyret.se

Vilka är Lasse och Maja?

LasseMajas dektektivbyrå är en populär barnboksserie skriven av Martin Widmark och illustrerad av Helena Willis som riktar sig till yngre läsare. Den första boken om LasseMaja är Diamantmysteriet och 30 deckarböcker i serien har nu givits ut, däribland Cirkusmysteriet från 2003. Serien handlar om en flicka (Maja) och en pojke (Lasse) som bor i den lilla staden Valleby. De har ett brinnande intresse för mysterier och har därför startat en detektivbyrå. I Cirkusmysteriet hjälper de polismästaren att hitta vem som stjäl dyra saker som plånböcker, klockor och mobiltelefoner under cirkusföreställningarna. LasseMaja har även blivit tv-serie och under december 2021 hade den andra säsongen premiär.

Utställningen är ett samarbete mellan Barnutställningar.nu, Bonnier Carlsen, Martin Widmark och Helena Willis.

Bokäventyret

Besök Sveriges första lek- och lärutställning om bokens och skriftens historia. Du hittar Bokäventyret i Gamla biblioteket i hjärtat av Skara.

Läs mer
Kontaktinformation

Skara kommun kultur

Gamla biblioteket & Bokäventyret, Biblioteksgatan, Skara, Sverige

Skara


Telefon: +46 511 320 66


E-post: bokaventyret@skara.se

Hemsida: bokaventyret.skara.se/