Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • råvara

    Fotograf: Jonas Ingman

Lokal mat

I Skaraborg finns en stor produktion av livsmedel, och många aktörer tar vara på det lokala mathantverket. Här listar vi matupplevelser du inte får missa i Skaraborg.

Falbyggdens Osteria 
I ostparadiset Osterians butik hittar du produkter som kommer från såväl lokala producenter som utvalda tillverkare i andra delar av Europa. 

Falköpings Saluhall
En saluhall som ligger på Stora torget i Falköping och som erbjuder många lokalproducerade produkter i butiken men även fika och lunch. 

Mäjens Glass & Maräng
Kom och smaka på glass gjord på närproducerade råvaror och säsongsbaserade smaksättningar. Ta en välförtjänt fikapaus i det mysiga caféet som erbjuder gårdstillverkade glassar, maränger, bakelser, tårtor och bröd. 

Almnäs Ysteri
På Almnäs gård, strax söder om Hjo, har det producerats vällagrade och ekologiska ostar sedan 1830-talet fram till idag, bland annat den populära Wrångebäcksosten. Försäljning i gårdsbutiken vid utvalda veckodagar samt vid evenemang.

  • Bild på ostar från Almnäs Wrångebäck

    Fotograf: Madeleine Land

  • En korg full med morot och palsternacka

    Fotograf: Jesper Anhede

Vätternsparris
Gårdsbutik med försäljning av egenodlad vit sparris. 

Hjo Sik
Butik och restaurang med Vätterns läckerheter och mat från trakten. 

Närebo gårdsbutik
Närebo gårdbutik strax utanför Lidköping erbjuder lokala delikatesser och produkter. Här finns också en restaurang och ett hotell. Sommartid spelas även teaterföreställningar på Närebo. 

Lugnåsbergets ekogrönt
På det natursköna platåberget Lugnåsberget hittar du gården Ängskärret. Här odlas KRAV-godkända grönsaker som säljs i den egna gårdsbutiken, tillsammans med andra lokalproducerade varor. 

Lilla Spännefalla
Prisvinnande kött, vilt och skinn direkt från familjen Samuelssons gård. Fantastisk miljö omgiven av hagar och fält.

Sivans ost
Att tillverka smakfulla, lagrade hårdostar kräver sitt hantverk och det är något som det värnas om på Sivans Osthandel. Ditt besök är på egen risk, man blir lätt beroende av Sivans prisbelönta ostar, det handbakade knäckebrödet och de ljuvliga pralinerna.

Adelåsens gårdsbutik
När du besöker Adelsåsens gårdsbutik kan du förvänta dig ett stort utbud av produkter gjorda på kalkonkött. Här finns bröstfilé, färs, rökt- och grillat kött, korv och mycket mer. 

Fårakullens gårdsbageri
Skaraborgs enda glutenfria bageri. I den gamla ladugården bakas goda bröd och bakverk helt fria från gluten.