({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fika

Fotograf: Thomas Lotter

Unika caféer i Skaraborg

Vad vore en dagsutflykt utan en god fika på ett mysigt café? När man är ute och åker känns det nästan obligatoriskt att besöka ett café och fika lite. Men ibland är caféet inte bara mysigt, utan så speciellt att det i sig blir själva reseanledningen. Vi har samlat några caféer som är värda att åka lite längre för.

Garströms konditori - Lidköping

Att kliva in på Garströms konditori är att som att resa tillbaka i tiden. Här möts du av en mycket elegant miljö med en stor lång disk och höga hyllor ända upp till taket. På Garströms bakas hela utbudet från grunden och består till stor del av småkakor och gräddbakelser, men även många laktos- och glutenfria alternativ. 

Café Doppingen - Falköping

I ett vackert hus med vasstak och stora glaspartier, mitt i den västgötska landsbygden, ligger Café Doppingen. Njut av den makalösa utsikten över Hornborgasjön och caféets välsmakande fika och lättare rätter – tillagade med en stor portion kärlek till trakten.

 

Vilhelmsro Gårdscafé - Falköping

Ett stenkast från centrala Falköping i en gammal ladugårdsbyggnad hittar du detta otroligt mysiga gårdscafé. Här fikar och äter du i en anrik lantbruksmiljö där man bara vill slå sig ned och sitta riktigt länge. På White Guide-omnämna Vilhelmsro har allt ifrån matlagning till inredning en lokal prägel. I möjligaste mån används ekologiska råvaror från bygden i all bakning och matlagning.

Fotograf: Tuana Fridén

Skara Stadshotell - Skara

På Skara stadshotell finns Fröken Ljungs café som är öppet dygnet runt – varför inte njuta av krämiga brownies, nybakta bullar eller en vacker Budapestbakelse?

Fotograf: Erik Elvmarker/Robin Lundgren


Gula paviljongen - Hjo

Gula paviljongen är Hjos egna ekologiska glasscafé med egen tillverkning av glassen Wetternglass. Slå dig ned i den stora trädgårdsserveringen eller ta med dig glassen på en promenad till den närliggande hamnen. På Gula Paviljongen lämnas inget åt slumpen, här är allt som serveras ekologiskt, närproducerat eller fairtrade-märkt. Här lagas, bakas och skapas nästan allt på plats i caféet. OBS! Caféet är endast öppet under sommaren.

Café på Klostret - Götene

Mitt i det fantastiskt vackra landskapet vid Blomberg på Kinnekulle hittar du Café på Klostret. När du kliver in i ladan möts du av en härlig rustik miljö med en lantlig känsla. Här doftar det nybakat och variationen av bakverk är stor. Här bakas allt från bullar, brödkakor, tekakor, klosterråg, ramslökslimpa och surdegsbröd till matiga smörgåsar och smakrika soppor.

Hällekis Trädgårdscafé & Kök

 

Tiveds kafferosteri - Karlsborg

I hjärtat av Tiveden ligger det familjedrivna caféet Tiveds kafferosteri. Kliv in genom dörren till det lilla hemtrevliga caféet och andas in den ljuva doften av nyrostat kaffe. Här njuter du av egenrostat kaffe och hembakat fikabröd med allt från pajer, kakor och olika bakverk till deras berömda våfflor. 

Österbergs konditori - Skövde

Ett sådant där riktigt klassiskt konditori beläget mitt i centrala Tidan där 50-talsandan lever kvar. Konditoriet är byggt 1955 och här hittar du massor av godsaker från det egna bageriet där många av recepten är riktigt gamla.

Moster Elins glass - Hjo

I Hamnvaktstugan i småstadsidyllen Hjo bodde förr i tiden hamnvaktaren Klas med sin käresta Moster Elin. Nuförtiden inhyser stugan det populära glasscaféet som serverar färgglada glasskreationer på löpande band till sugna sommargäster. Caféets kreativa meny är av ekologiska produkter med hög kvalitet. OBS! Glasscaféet är endast öppet under sommaren!

Moster Elins Glasscafé i Hjo Hamn


Rådhuskonditoriet - Lidköping

I anrika rådhuset, mitt på Nya stadens torg i Lidköping, hittar du detta klassiska konditori som grundades 1957. Här serveras traditionellt fikabröd, bakelser, småkakor och matbröd. I utbudet finner vi även den berömda Läckö-kringlan som är en riktig specialitet för Lidköpingsborna. 

Hellekis Trädgårdscafé & Kök - Götene 

I lummiga omgivningar med betande hästar och vackra trädgårdar ligger Hellekis Säteri. Här i trädgårdscafét kan du njuta av vällagad mat och nybakade kakor under 100-åriga vinrankor i det gamla orangeriet. Här äter du både söta bullar och kakor samtidigt som du kan värma dig med en god soppa eller äta en bit mat. Öppet under sommaren samt vid vissa tider under resten av året.


Hova konditori - Hova 

Mitt i Hova ligger det lilla 50-tals caféet med desto större charm. Här kan du njuta av en kopp kaffe och klassiska bakverk medan du flyr vardagsstressen. 

Café Bella Mi - Lidköping

Mitt i Lidköpings centrum, beläget i gamla och mysigt inredda lokaler, hittar du detta populära café. Anledningen? Jo här hittar du mängder av smarriga cupcakes, lättare luncher och härliga smörgåsar. I utbudet finns också allt från glutenfria till veganska alternativ, helt enkelt ett café där alla kan fika. *


Conditori Nordpolen - Vara

Hos Conditori Nordpolen kan du njuta av handgjorda bakelser och chokladpraliner från yrkesskickliga konditorer. Här möts du alltid av ett vänligt leende och njuter av bakverk av högsta kvalitet. Slå dig ned inne i konditoriet eller njut av solen ute i trädgården. Ett perfekt resmål för den fikasugna. 

Kälströms gård - Essunga

På Kälströms gård utanför Essunga kan du njuta av gott fika och i mysig miljö. Här finns även en inspirerande butik med inredning, färg och tapeter.