({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Bord och stolar att fika vid i växthuset på Närebo gårdsbutik, restaurang och hotell.

Västra gårdsbutiksrundan

Runt om i Skaraborg finns det gott om gårdsbutiker för den som är intresserad av lokalproducerade råvaror, inredning, trädgård och det småskaliga. Vi har satt ihop 3 rutter som tar dig förbi flera guldkorn till gårdsbutiker. Du vet de där platserna där man gärna stannar länge. Ge dig ut på gårdsbutiksrally och hitta dina favoriter!

Nossebro - Grästorp - Lidköping

Resan startar i Nossebro, närmare bestämt vid Lilla Djupsås Bladwerk. Här erbjuds gårdsförsäljning av blommor i en riktigt mysig och lantlig miljö. Inte långt därifrån stannar vi till vid Kälströms Färg, tapet & inredning. Detta är ingen vanlig färgbutik.I den unika butiken på landet finner du förutom det breda färgsortimentet och en mängd olika tapeter också en inspirerande inredningsavdelning med produkter från många välkända varumärken. Vidare på färden stannar vi till hos Eriksons Chark där det tillverkats goda korvar och charkuterier ända sedan 1923. Här tummar de inte på kvalitén utan är kända för riktigt bra produkter på hundra procent svenskt kött. Passa på att uppleva den där gammaldags charmen med att handla över disk i den unika fabriksmiljön.

 
Halvvägs till Grästorp kör vi in på en gammal gård för att stanna till vid det självklara stoppet Magnolia. På denna vackra trädgårdsanläggning hittar du ett trivsamt café och en inspirerande butiksdel med rad efter rad med underbara blommor och över 300 sorter av dahlior och pelargoner. Ut på vägarna igen och vi stannar till vid Lillegårdens grönt där de säljer grönsaker och honung från den egna grönsaks- och biodlingen. Inte långt därifrån surrar det fler bin på Mossängens gård, där det produceras egen honung, marmelad av havtorn och aronia. 
 
 
Innan vi ger oss av vidare mot Lidköping är Mäjens Glass & Maräng ett måste. Här tillverkas glass gjord på närproducerade råvaror med säsongsbaserade smaksättningar och i det mysiga caféet hittar du allt från glassar, maränger och bakelser till tårtor och bröd. 
 

Fotograf: Mäjen´s Glass & Maräng, glassgården i Håle

 
Vidare på de småvägarna mot Hindens rev, genom Skaraborgs vackra landskap når vi Mejeriet i Söne. En café och prylbutik inhysta i Sönes gamla mejeribyggnad. Här serveras både fika och lunch och i lokalerna möts du av många sevärda prylar från svunna tider. Inte långt därifrån hittar du nästa stopp på rundan, nämligen Närebo. I en ljus och lantlig miljö finner du, förutom hotell och restaurang, även en gårdsbutik med ett stort sortiment av närodlade produkter. Varför inte köpa med dig Närebos egen gurka att skiva upp till nästa taco-kväll? 

 
I Lidköpings centrala delar, på Kinnegatan 21, hittar du Vischan Gårdsbutik. Här säljs ett brett utbud av närodlade grönsaker och frukter, men även nybakat bröd som doftar ljuvligt. Frågan är om du kan hålla dig hela vägen hem utan att smaka? 
 

Vårt sista stopp på färden är Lilla Labäck. En ekologisk gårdsbutik som producerar KRAV-certifierade grönsaker. Det familjeägda företaget odlar ekologiska grönsaker som säljs till både privatpersoner och restauranger över hela Sverige.