({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Branäsgruppen

Barnfamiljen stormtrivs i skidorten Ulricehamn

Ta med barnen på en snöfylld utflykt till skidorten Ulricehamn och möt de kramgoa Björnbusarna, delta i skidskola och mys med hela familjen i längdspåret.

Skidorten Ulricehamn har utvecklats mycket de senaste åren och erbjuder idag perfekta förhållanden för såväl den erfarna barnfamiljen som den med förstagångsåkare. Med en dryg timme till Göteborg och 40 minuter till Jönköping är det enkelt att åka hit över dagen, men här finns även tillräckligt med skojigheter för att fylla en helg.

 

Utförsåkning med skidlekis och Björnbusen

Ulricehamn Ski Center har utvecklats mycket sedan den prisade Branäsgruppen tog över driften. Här finns bland annat:

  • Skidskola. Låt barnen träffa nya kompisar och samtidigt utveckla sin teknik, eller följ med de yngre barnen till en lekfull skidlekis.

  • Barnområde. När Branäsgruppen tog över driften av Ulricehamn Ski Center så flyttade också den busiga maskoten Björnbusen in. De gosar gärna med barnen i Björnbuselandets lätta backar, där det även finns egen knapplift. Området har en liftkarusell där de minsta kan öva sig i att åka lift, samt ett 10 meter långt rullband för att lätt ta sig lite lagom långt upp i backen.

  • Skidor att växa i. Om du köper Björnbusarnas Växapaket ingår pjäxor och skidor. Dessa kan du sedan byta hur ofta du vill fram tills barnet har 140 cm långa skidor. Det sista skidpaketet får ni behålla.

  • Onlinebokning. Liftkort och utrustning kan du köpa och boka online och sedan snabbt hämta ut i anslutning till barnområdet.

  • Hyr kläder på plats. Har ni inte kläder för skidåkning hemma? Då går det utmärkt att hyra det på plats, antingen ett helt ställ eller bara jacka eller byxor. Det innebär också att det är lätt att komplettera med en extra tröja om det är kallare i backarna än förväntat.

Fotograf: Branäsgruppen

  

Enkelt att testa på längdskidåkning

Cirka 7 kilometer ifrån skidbackarna ligger Lassalyckan,  en motionsanläggning och officiell Vasaloppspartner med finfina skidspår.  Lassalyckan erbjuder bland annat:

  • Lättåkta spår. Elljusspåret (3,7 km) har svag kupering och passar de flesta åkare, oavsett tidigare erfarenhet. Perfekt för nybörjare!

  • Och mer utmanande spår. Här finns även längre och mer kuperade spår att testa på. Konstsnöspåret är upp till 11,5 km varav 8,3 km har elljus. När natursnön lägger sig dras fler spår; 5, 10 och 15 km, plus en slinga på golfbanan. Tips! Vill du ta en skidlektion för att lära dig grunderna i att åka längdskidor? Eller kan du redan åka skidor men vill förbättra din teknik? Lassalyckan är ett officiellt Vasaloppscenter och erbjuder lärarledda lektioner med duktiga instruktörer.

  • Uthyrning. Hyr skidor för hela familjen i den bemannade uthyrningen.

  • Värmestuga. I Ulricehamns IF:s klubbstuga finns värmestuga, vallabod, toaletter, dusch och bastu som får användas av alla besökare.

Fotograf: Roger Borgelid

 

Stanna över helgen?

Ulricehamn är en mysig småstad. Här finns gott om boendemöjligheter om ni vill testa på skidor under en helg. Lista över allt boende i Ulricehamn.

>> Till Skidorten Ulricehamn