({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Äventyr med barn

I omgivningarna runtom Skövde finns flera pärlor dit du kan ta med hela familjen för ett barnvänligt äventyr. Vandra, spana, lek och utforska är några av ledorden för en spännande dag i Skövdetrakten.

Billingetrollets trollstig | Varje morgon innan solen går upp vandrar Billingetrollet på sin egen trollstig. Här har han lämnat spännande uppgifter efter sig, och är du riktigt klurig och kan lösa dem alla väntar en skatt i slutet av trollstigen. Vandringen är ca 2,6 km.

 

"Ett vardagsäventyr behöver inte vara långt borta"

 

Gå med i 10-klubben | Bege dig till naturum Hornborgasjön, låna kikare och en fågellista och bli expert på fågelskådning! Du kan leta efter spännande fågelarter både genom de stora fönstren inifrån naturum, men också genom att gå ut i omgivningarna och bocka för de fåglar du ser i din lista! Öppet från april-oktober. 

Fotograf: Jesper Anhede

Fiska på Billingen | På Billingen finns två charmiga fiskesjöar – Hållsdammen och Simsjön. Det blir ett spännande äventyr för barnen när de får fiska efter till exempel abborre, gädda, röding, och mört. Vem vet – kanske någon får upp gammelgäddan på kroken?

Laserdome | På Laserdome Actioncenter är det fullproppat med roliga aktiviteter som till exempel shuffleboard, biljard och karaoke – och inte minst den roliga Laserdomenbanan.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Aktivitetsplats Äventyret | Äventyret är en spännande lekplats som ligger i direkt anslutning till parkeringen på Billingens fritidsområde, bara några kilometer från Skövde centrum. Leklpatsen är utformad som en spännande hinderbana och är en uppskattad familjeaktivitet!

Fler äventyr med barnen: