({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Ett litet barn klättrar på en klättervägg av trä. Barnets pappa stöttar barnet.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Äventyr med barn

I omgivningarna runtom Skövde finns flera pärlor dit du kan ta med hela familjen för ett barnvänligt äventyr. Vandra, spana, lek och utforska är några av ledorden för en spännande dag i Skövdetrakten.

 

Billingetrollets trollstig | Varje morgon innan solen går upp vandrar Billingetrollet på sin egen trollstig. Här har han lämnat spännande uppgifter efter sig, och är du riktigt klurig och kan lösa dem alla väntar en skatt i slutet av trollstigen. Vandringen är ca 2,6 km.

 

"Ett vardagsäventyr behöver inte vara långt borta"

 

Gå med i 10-klubben | Bege dig till naturum Hornborgasjön, låna kikare och en fågellista och bli expert på fågelskådning! Du kan leta efter spännande fågelarter både genom de stora fönstren inifrån naturum, men också genom att gå ut i omgivningarna och bocka för de fåglar du ser i din lista! Öppet från april-oktober. 

Fotograf: Jesper Anhede

Fiska på Billingen | På Billingen finns två charmiga fiskesjöar – Hållsdammen och Simsjön. Det blir ett spännande äventyr för barnen när de får fiska efter till exempel abborre, gädda, röding, och mört. Vem vet – kanske någon får upp gammelgäddan på kroken?

Fotograf: Mårten Bergkvist

Aktivitetsplats Äventyret | Äventyret är en spännande lekplats som ligger i direkt anslutning till parkeringen på Billingens fritidsområde, bara några kilometer från Skövde centrum. Leklpatsen är utformad som en spännande hinderbana och är en uppskattad familjeaktivitet! Tips! Ladda ner appen "Playway" för att se fler lekplatser i Skövde (och hela Sverige).

Lös Elins mysterium | Tänk om du kunde resa bakåt i tiden och uppleva en del av historien. Du vet, sånt som hör till det förflutna och som vi idag bara hört berättelser om eller läst i en historiebok. Elinmysteriet är det interaktiva AR-spelet (AR = augmented reality) som med glimten i ögat tar dig med på en historisk resa genom Skövde centrum.

 

Fler äventyr med barnen: