({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Skogsmulleriket på Billingen

Billingens fritidsområde får nya vänner när Skogsmulle, Fjällfina, Laxe, Nova och Billingetrollet flyttar in i det nya Skogsmulleriket som ska byggas runt Åsbotorpsjön. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för dig som besökare.

Tillgänglighet och integration 

Skogsmulleriket på Billingen är ett projekt som pågår t.o.m. oktober 2018 och finansieras av Allmänna Arvsfonden. Det är en stor satsning på natur och friluftsliv på Billingen för målgrupperna barn och ungdomar med/utan funktionsvariationer samt med utländsk bakgrund.

Friluftsliv möter digitala världen

Målsättningen med projektet är att målgrupperna ska upptäcka och få ett ökat intresse för vår fantastiska natur runt Billingen genom rörelseglädje och friluftsliv. Vi vill skapa ett attraktivt Skogsmullerike med en lokal förankring och pedagogiska övningar. Samt en teknisk lösning som ger en fördjupad naturupplevelse i form av ett spel/app. Dessutom vill vi anordna olika läger med naturfokus som ska integrera barn och ungdomar med och utan funktionsvariationer.

Invigningen är planerad att ske oktober 2018. Tills dess hoppas vi att du har överseende med att det kan se lite stökigt ut under byggprocessen.