({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Fotograf: Tuana

Längdskidåkning

Billingens fritidsområde är officiellt Vasaloppscenter för längdskidåkning. Det elbelysta konstsnöspåret på 4 km görs i ordning tidigt på säsongen och när snön lagt sig prepareras 40 km skidspår. Här finns även en 8 km-slinga på Blängsmossen, en högmosse som påminner om norrländsk natur. På Skövde kommuns hemsida kan du läsa mer om skidspåren, spårkort och spårstatus.

Slalom och Snowboard

Billingebacken i Skövde ligger i Billingens fritidsområde. Backens läge vid bergsslänten ned mot staden bjuder både på härlig skidåkning och strålande utsikt. Backen är 400 meter lång med en fallhöjd på 100 meter. Här finns en nedfart, två liftar och en Fun Park full med räcken och hopp i olika svårighetsgrader. Läs mer om Billingebacken på Skövde kommuns hemsida.

Boende

På det vackra berget Billingen kan du bo bekvämt på First Hotel Billingehus med vidunderlig utsikt över Skövde och slätten i öst, eller krypa upp i en mysig stuga hos Billingens Stugby och Camping. Bara några kilometer från vinterparadiset hittar du boende i vandrarhem, på herrgård eller hotell. Klicka dig vidare för hela Skövdes boende utbud!

Skid- och sporthyra

Hyr enkelt din utrustning på plats i Skövde. Här finns utrustning för flera aktiviteter och årstider.

Skridskoåkning

Oavsett vad du är sugen på för typ av skridskoåkning finns det i Skövde. Här kan du välja mellan vädersäkert under tak inne på Billingehov eller naturnära på utomhusplanen uppe på Billingens fritidsområde. Mer om skridskoplanerna finner du på Skövde kommuns hemsida.

Pulkaåkning

Pirret i magen, den kyliga luften som fyller lungorna och det klingande skrattet från barn som swishar ned för backarna. Finns det någon härligare vinteraktivitet än att ta med sig pulkan och ge sig ut i naturen på jakt efter den bästa backen? Här har vi listat 4 härliga pulkabackar på Billingen som är väl värda ett besök eller två.

Destination