({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Familjeweekend i Skövde

Ta en paus från vardagspusslet. På familjeweekend i Skövde slipper du tänka på läxläsning, förskolesjukdomar, hushållsarbete och en massa måsten. Vi ger dig ett förslag på en helg i Skövde fylld med bus och aktiviteter som ger er värdefull tid tillsammans.

BOENDE |Quality Hotel Prisma i Skövde sover och äter hela familjen gott. Här bor ni i ljusa, fräscha hotellrum och serveras frukostbuffé i den nyrenoverade restaurangen på morgonen. Hotellet har ett lugnt läge med närhet till både resecentrum, stadskärnan och roliga aktiviteter. Med den gröna oasen Boulognerskogen som granne har ni även närhet till fina promenadstråk, lekplats och, om sommaren, en liten badsjö. En perfekt utgångspunkt för minnesvärda familjeäventyr.

Läs mer och boka: nordicchoicehotels.se
Telefonnummer: 0500-488000

Fler hotell i Skövde hittar du här.

Fotograf: Quality Hotel Prisma

 

DAG 1

LÄR GENOM LEK | På gångavstånd från Quality Hotel Prisma ligger Balthazar Science Center. Här får hela familjen uppleva och utforska naturvetenskap, teknik och matematik. Bygg, experimentera och skapa tillsammans i de olika inspirerande miljöerna. Varför inte testa simultanförmågan, experimentera med ljus och vatten eller labba med mystiskt pulver? 

  • Fotograf: Sebastian Bularca

  • Fotograf: Sebastian Bularca

  • Fotograf: Next Skövde

FIKA PÅ BALTHAZARS TRÄDGÅRDSCAFÈ | Efter flera timmars lekande och lärande kan det vara skönt att ta en paus och ladda med lite ny energi. På Balthazar Science Center finns även ett fint café som påminner lite om en trädgård, fast inomhus. Där kan ni antingen köpa något gott att äta eller ta med egen matsäck. 

 

INTERACTIVE BOWLING | Spendera eftermiddagen bland mönster, laserstrålar och färgglada bowlingklot. Hos O´Learys i Skövde kan familjen testa interactive bowling. Här får ni en helt annan bowlingupplevelse med olika teman och bakgrunder som projiceras i banan. När klotet rullar över banan rör sig mönstret. Det kan exempelvis skifta färg eller bli till en laserstråle, något som brukar vara succé för barnen.  

Fotograf: Tove Ekblad

 

MIDDAG PÅ PINCHOS | Pinchos Skövde serveras smårätter med allt från minipizza, burgare och  sötpotatispommes till dumplings, svamprisotto och baconlindade dadlar. Allt i tapasformat. Små portioner helt perfekta för små magar. Och dessutom kan man beställa flera olika rätter när barnen har svårt att bestämma sig. Beställer gör ni dessutom smidigt i Pinchos-appen.

 

DAG 2

BLÖTA ÄVENTYR PÅ UPPLEVELSEBADET | Ett besök på Arena Skövdes prisbelönta upplevelsebad är allt annat än torrt och tråkigt. Här kan du kasta dig ut i vågorna, följa strömmen i Vildforsen, plaska i drakpoolen och känna pirret i magen i någon av vattenrutchbanorna. En härlig aktivitet och äventyr för både stora och små. Föräldrar som barn. 

Fotograf: Jesper Anhede

 

SKOGSMULLERIKET | Om ni glömt badkläderna eller hellre föredrar en sväng i naturen innan hemgång ska ni inte missa Skogsmulleriket på Billingen. Ett spännande och lättillgängligt besöksmål runt fina Åsbotorpssjön. Utforska husen och omgivningarna längs den 2 kilometer långa slingan och lär er samtidigt mer om naturen. Berget Billingen ligger endast 3 kilometer från Skövde centrum.

Fotograf: Gustaf Elias

 

"Ta en paus från vardagspusslet
och unna er tid tillsammans"

 

Fler tips på spännande barnaktiviteter hittar du här.

 

 

Du kanske också gillar: