({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Tuana

Jul i Skövde 2020 - den omsorgsfulla julen

Julfirande på ett lite annorlunda vis. Ett konstigt år får avslutas på ett konstigt sätt. Men trots att vi tvingats ställa om kan vi fortfarande skapa en mysig julkänsla tillsammans. Ta del av digitala stadsvandringar som lyser upp vårt vackra centrum i vintermörkret. Låt oss handla lokalt, även på distans och låt allt vi gör genomsyras av ett omsorgsfullt tänkande, så kan julen i Skövde ändå bli en glimt av hopp och ljus!

 

LOCAL IS THE NEW CHRISTMAS | Tänk på möjligheterna, tänk lokalt!

Visst kan det ofta kännas lite trassligt att få ihop allt inför julen. I år är det kanske annorlunda fast ändå inte. 2020 är året då vi alla ska stanna hemma. Men det betyder inte att julen inte kan bli riktigt fin ändå. Tänk på möjligheterna, tänk lokalt!

Local is the new Christmas! Allt man behöver för en mysig och omsorgsfull jul finns i Skövde centrum. Och för att hjälpa till att komma in i härlig julstämning bjuder vi varje fredag under advent på tips om hur du som besökare kan göra spontana och geniala inköp från centrum för att maximera din lokala jul. Ta del och inspireras av adventstipsen i Skövde Citys sociala medier Facebook och Instagram.

Vill du hellre handla digitalt men ändå lokalt? Inga problem. Shoppar du från butiker i Skövde centrum finns nämligen Skövde Cityförening som gärna levererar varorna hem till din dörr.

Kolla även in Skövde levererar för fler tips på hemkörning och take away.

Foto: Tuana

STAD I LJUS | Låt Skövde centrum lysas upp i vintermörkret!

Enligt tradition får Skövde besök av flera ljusinstallationer som smyckar och lyser upp Skövde centrum under de mörkaste månaderna. Känn in stämningen och vandra bland både nya och äldre ljusdekorationer i Skövde centrum. Orange Day den 25 november är startskottet för årets Stad i ljus-vandring. Precis som förra året är Stad i ljus en stadsvandring som kan upplevas både på plats och digitalt i gratisappen Skövde Streetmuseum. Kombinera en mysig promenad i ett dekorerat centrum med lite fönstershopping inför jul.

En av de bästa sakerna med Stad i ljus-vandringen är att man kan uppleva den precis när det passar en själv och är lätt att anpassas till när det inte är lika mycket folk i rörelse. Vill eller kan man inte gå vandringen live går det lika bra att orientera sig runt via appen Skövde Streetmuseum istället. Appen rekommenderas självklart till alla besökare. Det är nämligen där man hittar allt man kan tänkas vilja veta om varje ljusinstallation. 

Årets stora nyhet, i ordets rätta bemärkelse, är en jättelik julkula som hittas mitt i centrum. Närmare bestämt på Hertig Johans Torg från slutet av vecka 48 fram till 13 januari. Den nya spännande julinstallation som man också kan gå in i bjuder på upplevelser för både syn- och hörselsinnen.

Stad i ljus finns tillgänglig fysiskt och digitalt fram till 28 februari 2021.

Foto: Tuana

ICONIC IRONIC PLACES | Utomhusutställning lyser upp Hertig Johans gata!

I tider som dessa, när utomhusaktiviteter är viktigare än någonsin, flyttas höjdpunkter från projektet Iconic Ironic Places ut och pryder Hertig Johans gata från torg till torg. Bildserien är en del av Gustaf Elias konst-foto-projekt som handlar om att med hjälp av ironi lyfta frågor kring vad en plats är, hur den skapas och upplevs i det moderna samhället? En allvarsam lek med arkitektur, landmärken, fotografi, teckning och måleri i syfte att lyfta lokala ikoniska platser ur ett nytt perspektiv. Med glimten i ögat leker konstnären med Skövdes mest ikoniska platser och mixar dem med intryck från global arkitektur.

Iconic Ironic Places finns även som digital vandring i appen Skövde Streetmuseum. I appen får du dessutom ta del av ännu mer spännande information om projektet. Och precis som med ovan nämna vandring Stad i ljus är detta en perfekt aktivitet att anpassa till när man själv har tid  eller då det är färre besökare i centrum.

Iconic Ironic Places pågår 27 november 2020 till 28 februari 2021.

Foto: Gustaf Elias

Hur fungerar Skövde Streetmuseum?

  • Ladda ned den eller de appar du är intresserad av i App Store om du har en iPhone, eller i Google Play om du har en Android
  • Slå på telefonens GPS
  • Starta appen
  • Välj den vandring du vill gå
  • Utgå från vandringens startpunkt och följ kartan mot nästa plats
  • När du nått nästa plats plingar det till i din telefon och du kan läsa eller lyssna på mer information om platsen du befinner dig på
  • Har du inte möjlighet att promenera vandringen gå det lika bra att trycka på de blå ikonerna för att ta del av informationen.