({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Galen get blev världssuccé

Spelet om den galna geten Pilgors äventyr blev en världssuccé och Skövdeföretaget Coffee Stain Studios blev snabbt ett etablerat namn inom spelbranschen. Framgångssagan om geten som förstör allt runt omkring sig överraskade många, inte minst företagets ordförande Johannes Aspeby.

Världens roligaste man

För några år sedan utsågs Robert Gustafsson från Skövde till världens roligaste man. Och säg den som inte skrattar när han som Tobias tjafsar med Morran, kliver runt i kilt och högklackat som brandchefen Greger eller som 100-åring kliver ut genom fönstret och försvinner!

Orienteringsmästare med 17 VM-medaljer

Med karta och kompass i handen tog Helena Bergman, fd Jansson, från Skövde ut rätt riktning i livet. Idag är skokartongen som hon förvarar sina medaljer i tung. Där ligger bland annat fyra VM-guld, fem VM-silver och åtta VM-brons! Självklart så är hon hedersmedlem i sin gamla Skövdeklubb.

Världsmästare på hal is lever sin dröm

Som tonåring var Anton Strålman med och tog upp Skövde IK till allsvenskan. Hockeytalangens karriär efter det är imponerande och nu kan han även titulera sig som världsmästare. Mycket större än så blir det inte. Men för fyrabarnspappan kommer familjen alltid att vara störst.

Världsmästare i minne

Jonas von Essen från Skövde lyckades träna upp sitt medelmåttiga minne till ett minne i yppersta världsklass på bara ett och ett halvt år. Tänk att kunna rabbla upp ordningen i 26 blandade kortlekar eller memorera 15000 decimaler till talet pi utantill. Det kan denne tvåfaldige världsmästare i minne!

Hyllad arkitekt med husdrömmar

Gert Wingårdh från Skövde ville bli konstnär eller konsthandlare. Istället blev han en kontroversiell, modig och originell arkitekt vars byggnader inte lämnar någon oberörd. På senare år har byggkreatören blivit folklig, bland annat genom SVT:s populära realityserie ”Husdrömmar”.

Världsledande kopplingar

CEJN är ett globalt företag med passion för innovation som har hjärtat i Skövde. Malin Hultqvist är produktionsledare hos snabbkopplingsspecialisten med fokus på säkra och innovativa ingenjörslösningar. Sedan den första kopplingen uppfanns på 50-talet har företaget expanderat rejält!

Världsledande motortillverkare

Det var en gång ett litet bruksföretag i Skövde som blev en världsledande motortillverkare… Jimmy Karlsson är en av Volvos alla engagerade och kunniga medarbetare som utvecklar den senaste tekniken och hållbara transportlösningar för framtidens samhälle.