({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
10
aug
-
12
aug

Enduro EM
Skövde

motortävling i och utanför Skövde

Under några fartfyllda dagar kommer vi att uppleva motorsport i världsklass när en deltävling i Enduro EM körs i Skövde med omnejd. Området vid Arena Skövde kommer att utgöra navet för tävlingen. Tävlingen arrangeras 10-12 augusti i Skövde med omnejd av FMCK Skövde men redan den 8 augusti öppnar EM-byn för de deltagande som då börjar anlända till Skövde. 

En av fyra EM-deltävlingar

Tävlingen är en av fyra deltävlingar där de första gått i Italien och Rumänien. Nu har tävlingen kommit till Sverige och Skövde för att till sist avslutas i Polen. Tävlingen kommer börja med en prolog (en kortare uppvisningstävling) i de centrala delarna av Skövde under fredagskvällen.

Därefter följer två långa dagar där de tävlande kör motorcykel från morgon till kväll med varje dag bestående av ett antal specialprov av spektakulärt slag i närområdet till Skövde.

Tävlingscentrum med alla fabriksstall och de ca 300 tävlande kommer vara beläget på gångavstånd till Skövde centrum, vid Arena Skövde.

Att titta kommer vara helt gratis. Program med info om tävling och tävlande kommer säljas på plats.

Enduro

Enduro betyder tillförlitlighet / uthållighet och tävlingen som sker på vägregistrerade crossmotorcyklar beskrivs enklast som ett långt uthållighetslopp som varvas med transportsträckor ( dessa går på allmän väg, här skall den tävlande följa gällande trafikbestämmelser) samt specialprov ( dessa går i blandad terräng som crossbana, gräsprov, backe, stenpartier. Här skall de tävlande köra så fort som möjligt).

All info om tävlingen kommer att presenteras under; enduroemskovde.se

Det kommer att vara mycket människor i rörelse i Skövde denna helg. Har du möjlighet att ta bussen eller cykla in till centrum under dessa dagar gör du andra besökare, miljön, bilköerna - och inte minst dig själv - en stor tjänst. På Skövde kommuns hemsida hittar du bra praktisk information om tävlingen. 

Har ni tid över, eller bara känner för att göra något annat en stund under er vistelse i Skövde? Kika in här för tips på saker att göra. 

 

Kontaktinformation

FMCK Skövde - Motorcykel och Snöskoter

Box 355

54128 Skövde


Telefon: +46 706933792


E-post: info@skovde.fmck.se

Hemsida: enduroemskovde.se/