({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
02
mar
-
02
mar

Godspell
Skövde

En färgsprakande musikal

Godspell kommer att bli en färgsprakande show med glatt budskap, säger man från Malmö Opera som sätter upp denna musikal som tillkom ungefär vid samma tid som Hair och Jesus Christ Superstar. Musiken är komponerad av den mångfaldigt Grammy- och Oscarsvinnande Stephen Schwartz, känd för bland annat musikalerna Wicked och Pippin. Godspell är en tidlös berättelse om vänskap, lojalitet och kärlek till musik. Musikalen ges på Stadsteatern, Skövde Kulturhus.

Handlingen är baserad på en rad liknelser hämtade från Bibeln och framför allt Matteusevangeliet. I Malmö Operas uppsättning befinner vi oss i en hotellkällare där det sjuder av liv. En städare hämtar handdukar, en piccolo tar på sig arbetskläder, säkerhetschefen pausar med en kopp kaffe, någon sitter och plinkar på en gitarr. Plötsligt går en propp och det blir kolmörkt.

Därefter blir inget sig likt. Guds röst talar ur mörkret, Jesus släntrar in som en hotellgäst i vit badrock och lånetofflor, Johannes döparen dyker upp och döper alla i ett gammalt badkar. Det är färgsprakande show. Det är rock n’roll, pop, soul och gospel! Det är roligt och knasigt. Bibelcitat blandas med nutida referenser till Facebook, Talang och dagens idoler.

En ensemble med några av Sveriges bästa unga musikalröster levererar Godspells budskap: Att vi i vårt framgångs- och pengafixerade samhälle behöver en pånyttfödelse av det förbehållslöst härligt vilda festandet och firandet!

Regissören Roine Söderlundh tar sig an denna musikal och lovar att iscensättningen blir en fröjd för både örat och ögat!

Biljetter

Biljetter säljs hos Skövde turistbyrå, 0500-446688, och Skövde Kulturhus, 0500-498099.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Skövde Kulturhus

På Skövde Kulturhus kan du året om uppleva allt från konst, humor, musik och teater till god mat. Med sitt läge mitt i Skövde centrum, mitt emot Skövde resecentrum, är kulturupplevelserna aldrig långt borta.

Läs mer
Kontaktinformation

Riksteatern Skövde


Telefon: +46 0500498099


Hemsida: skovde-teaterforening.se


Destination