Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Martin Maars

28
jun

Lyxig matvandring genom Skaraborgs skafferi
Skövde

Genom Valles Kamelandskap

 

Årets största nyhet från Älska Billingen är något alldeles extra - följ med på en Lyxig matvandring, men det är egentligen så mycket mer!

Säsongens soppa vid Höjentorps slottsruin, Skaraborgska ostar, kex och marmelad på ängen, rabarberpaj med vaniljsås i kamelandskapet, charkuterier i Eahagen. Men det bästa av allt kommer sist, nämligen bubbel och tre rätters middag i glasverandan på Fredriksons Pensionat.

Boka din plats här

Älska Billingen berättar - detta kan du förvänta dig

Denna upplevelse är något utöver det vanliga det kan jag lova, och jag har faktiskt svårt att beskriva den med ord. Jag har efter flera års samarbete med Margaretha på Fredriksons pensionat valt just henne som kollega till denna aktivitet då vi delar samma passion för lokalproducerad mat. Sedan har pensionatet ett makalöst vackert läge intill sjön Ämten där man kan lägga sig i gräset och slappa efter vandringen.

Matvandringen börjar vid Höjentorps slottsruin där vi får njuta av säsongens soppa, och vi äter såklart på riktigt porslin! Efter maten vandrar vi längs de vackra sjöarna i området, det sägs finnas 365 sjöar men vi nöjer oss med några av dem. Snart kommer vi in på en vacker äng, och där blir det provsmakning av ostar från Almnäs, Sivans, Falbygdens och knäckebröd, kex, marmelad samt äppelmust från Skaraborg. Vandringen fortsätter längs med åsarna in i kamelandskapet där vi följer naturen upp och ner längs med inlandsisens skapelser. Och här mitt i paradiset väntar Margaretha återigen på oss, denna gång bjuder hon på rabarberpaj med vaniljsås. Här sitter vi en stund och beundrar omgivningen och låter kaffet smaka. Genom beteshagar, öppna ängar och längs med både grusvägar och stigar vandrar vi, efter ett par kilometer har vi sjön Ämten på vår vänstra sida och där börjar den lummiga skogen i Eahagen, där man blir alldeles omfamnad av trädens energi. Här mitt i skogen ploppar det upp en smakprovning av charkuterier från Lilla Spännefalla, Kullans lycka, Wrågården och gräskärrs vilt och självklart lämplig dryck till det. Nu har vi bara någon kilometer kvar till Fredriksons pensionat där Margaretha dukat upp till middag i den mysiga glasverandan! Men innan middagen skålar vi i bubbel och firar dagens bedrift och njuter av utsikten över sjön.

Tre rätters middagen består av följande

  • Förrätt: Primörpaj med ramslökscreme, vilda blommor och blad.
  • Varmrätt: Viltstek, färskpotatis med örtolja, rödvinssky, friterade potatisskal och glaserad majrova.
  • Dessert: Parfait av trädgårdens fläderblommor med färska jordgubbar och riven mörk choklad.

Allt detta ingår i priset!

För dig som vill njuta lite extra så har Margaretha fullständiga rättigheter och kan erbjuda underbart gott vin eller svalkande öl, och de betalas på plats av er som önskar detta. (Bordsvatten samt kaffe eller te ingår.)

Vill du gå “all in” och övernatta på det mysiga pensionatet så hör av er direkt till Margaretha via telefon eller hemsidan. Ni kan antingen sova innan vandringen eller efteråt, vilket ni själva föredrar och de fyra rummen på pensionatet är inredda i olika teman.

Praktisk information

OBS – Samlingsplats är senast kl 10:45 på Fredriksons pensionat. Klicka här för att komma till Google maps.

Vandringen är ca 8-9 km och i omväxlande terräng, alla kan gå med som har normal kondition. Underlaget varierar men går mest via stigar och grusvägar. Jag kommer berätta om historia och geologi på mitt alldeles egna sätt, och finns det någon av er som vill dela med sig så varsågod. Deltagande sker på egen risk. Självklart kläder efter väder och bra skor. Medtag vatten, sittunderlag och kanske något reservsnacks.

MINST antal deltagare: 8. MAX antal deltagare: 20.

Sista anmälningsdag är Söndag 2020-06-21 kl. 18:00. Varmt välkomna önskar Martin och Margaretha.

Kontaktinformation

Älska Billingen

https://goo.gl/maps/eox2CB6zksxy9yR28

Skövde


Telefon: +46 736 134401


E-post: Skicka E-post

Hemsida: alskabillingen.se/