Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tuana

22
nov

Stad i Ljus
Skövde

Nu tänder vi Skövde centrum

Den 22 november tänder vi upp årets julbelysning i Skövde centrum. Välkomna på en stämningsfull kväll på Hertig Johans torg med underhållning av körer och paradorkester.

Klockan 17.59 räknar vi ner och tänder gemensamt upp julbelysningen som sätter stämning i hela staden. 

Datum & tid: 22 november kl. 16.00-18.00
Plats: Hertig Johans torg

Ljusvandring i Skövde Streetmuseum

Under kvällen lanseras en ljusvandring i appen Skövde Streetmuseum. Känn stämningen och vandra bland både nya och äldre ljusinstallationer och lär dig mer om bakgrunden till dem. Ladda ner appen på Google Play eller App Store

Värmande soppa och utställningar i novembermörkret

När julbelysningen är tänd och  vackert glittrar i mörkret serverar Frälsningsarmén via Hotel Majoren en värmande soppa. Du hittar den populära soppan på Rosa husets innergård som är vackert ljussatt med fasadbelysning och dinglande ljusslingor. I samband med detta händer en rad aktiviteter via  KAC- Kulturarbetarcentrum i de två husen. Det blir bland annat en utställning av den senaste forskningen kring mjukvarukonst, loppis med konstnärsmaterial och fika. Dessutom visas ett ljud- och ljusspel av Erik Nathanael, forskare vid KTH i Stockholm, som undersöker hur man kan samspela mellan ljus och ljud för att skapa konst. 

Ljusmanifestation för barnen

För att uppmärksamma barnens rätt i samhället sker en ljusmanifestation med barn från förskolorna runt om i Skövde kommun. En kväll där de tillsammans bildar en cirkel av vackra starkt lysande lyktor. Det är en nationell manifestation där förskolor i hela landet tänder ljuslyktor som barnen tillverkat på Unicefs internationella barndag. En kväll där tusentals lyktor lyser över hela landet.
Plats: Arena Skövde
Tid: 17.00-20.00. 

Skyltfönsterutställning med Västerhöjdsgymnasiet

Elever från Västerhöjdsgymnasiets handels- och administrationsprogram samt estetiska programmet disponerar under Stad i Ljus skyltfönstren på fd Lekextra (Långgatan 20) för praktiskt arbete i ämnet utställningsdesign. Temat på skyltfönsterutställningen är ”En hållbar Jul”. Handelseleverna har skapat ett butikskoncept inom inredningsbranchen. Eleverna har återanvänt papper och modemagasin till att skapa klädeskreationer. Bland annat visas en klänning upp, som eleverna Ellen Albin och June Trinh har skapat. Elerverna kommer också att sälja fika utanför lokalen där det också finns möjlighet att sitta ner och beskåda deras kreationer. 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Next Skövde


Telefon: +46 500446688


E-post: info@nextskovde.se

Hemsida: nextskovde.se