({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

7 vintriga guldkorn i Skövde

Här har Turistbyrån i Skövde samlat sina 7 vinterguldkorn som du inte får missa.

1. Grilla på Billingen
Grilla är inte bara för sommaren! På Billingens Fritidsområde hittar du flera mysiga grillplatser. Antingen kan du grilla vid bergskanten med fantastisk utsikt över Skövde, eller intill Åsbotorpssjöns eller Hållsdammens lugna vatten. Fisk, frukt, korv eller quorn – packa din bästa grillmat och njut av vinterns mysigaste lunch!

2. Vintervandra på Billingeleden
Billingeleden är en 72 km lång led som går runt hela Billingen men vill du vandra kortare bitar utmed leden finns många fina alternativ där du kan komma naturen nära. Testa en kortare vandring vid Högsböla ängar eller ta en lite längre tur runt den norra spetsen av berget. Men du – glöm inte att ta på dig rejäla kängor och utrusta dig med en karta och sällskap, på vintern kan lederna vara lite svårare att se!

3. Se soluppgången framför elden vid Ryds grottor
En favorit året om är att besöka de pampiga Ryds grottor. Med sin enastående
utsikt över Skövde, och de mäktiga diabaspelarna som ståtar vid bergskanten, vågar vi säga att det här är en utav Skövdes häftigaste platser. När solen går upp över horisonten i öst är det som att stå mitt i ett vykort. Här finns dessutom eldstäder och ved, så tänd en värmande brasa medan du väntar på den magiska, gyllene timmen.

4. Pimpelfiska
En kall, klar vinterdag när isen ligger tjock och träden gnistrar av rimfrost finns det knappast något mer rogivande än en stunds pimpelfiske. I Skövde kan du ge dig ut på stadsnära fiske på Simsjön eller Karstorpssjön eller ge dig djupare ut i naturen och testa att fiska på någon av sjöarna i det underbara Valleområdet på den västra sidan av Billingen.

5. Njut av en vinterpicknick i ett naturreservat
Skövde har nästan 70 olika naturreservat och naturområden som alla är värda att utforska. Varför inte packa en picknickkorg, hoppa i termobyxorna och besöka Blängs mosse? Från fågeltornet har du en fantastisk utsikt över den fjälliknande naturen och kan njuta av fikat och känna lugnet som naturen ger. Det bästa av allt kanske ändå är att fika, det smakar ju som allra bäst utomhus!

6. Se Silverfallet i vinterskrud
Kalla vintrar kan du uppleva ett sagolikt islandkap, som direkt taget ur filmen Frost, om du beger dig till naturreservatet Silverfallet. Här finns mysiga promenadvägar som tar dig förbi de olika etapperna i vattenfallet, och tittar du nära kan du säkert hitta både en och två spännande figurer i isen. Avsluta med en kopp varm choklad och passa på att njuta!

7. Långfärdsskridskor på sjöarna i Valleområdet
Den västra sidan av Billingen är känd för sina många sjöar och vackra natur, och lämpar sig utmärkt för en utflykt även vintertid. Med rätt utrustning och sköna långfärdsskridskor kan du ljudlöst glida fram på någon av sjöarna Skärvalången, Östersjön eller Ormsjön, eller varför inte följa strandkanten på den lite större sjön Lången?

Nyfiken på mer? Kontakta Skövde turistbyrå för fler tips, kartor och inspiration!

Destination