({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

  • Fotograf: Peter Nilsson

  • Fotograf: Martin Maars

Tre härliga höstvandringar i Skövde

Hösten är på intåg och vad passar bättre än att packa matsäck med varm choklad, ett par goda mackor, ta på den varma tröjan och snöra på sig kängorna? Vi på turistbyrån har samlat några av våra absoluta vandringsfavoriter i Skövde – häng med du också!

 1.     Vattenfall vid Valle

Ta dig till vackra Vallevägen på Billingens västra sida, och besök därifrån Silverfallet som kastar sig i etapper utför branten och har en total fallhöjd på 60 meter. Härifrån finns möjlighet att gå en rundslinga på cirka en kilometer eller att ansluta till den längre Billingeleden. Läs mer här.

2.     Vidunderlig utsikt

För stadsnära vandring och härliga vyer rekommenderar vi alla ett besök vid Ryds grottor och Ryds ängar som ligger en bit nordväst om Karstorpssjön. Ryds ängar bjussar på lövskogsklädda sluttningar och ängsmark. Härifrån kan du vandra upp till Ryds grottor där du har vidunderlig utsikt över Skövde, som dessutom kantas av mäktiga diabaspelare. Kurrar det i magen? Inga konstigheter. Här finns grillplats så det är bara att brassa på! Glöm inte något att tända med – ved finns på plats! Läs mer här.

3.     Hitta grottan!

En bit utanför Timmersdala hittar du ett av våra nyaste naturreservat Djupedalsgrottan. Här i den trolska skogen kan du vandra fram mellan gamla knotiga tallar och leta efter grottan. Under sensommaren går området i en härlig lila färg då de stora mängderna av Västergötlands landskapsblomma Ljung blommar. I området finns även en geocahe för dig som vill passa på att ge dig ut på skattjakt. När du besöker Djupedalsgrottan så rekommenderar vi att du har rejäla skor och GPS med dig då området inte har några utmärka stigar. Läs mer här.

Tips from coachen!

När du är ute och vandrar på hösten kan det vara vettigt att tänka på att berg, rötter och spångar kan vara hala och våta. Ha därför alltid ordentliga kängor på dig, och att klä sig med flera lager av kläder kan vara skönt så vädret kan vara väldigt växlande på höstkanten. Sist men inte minst - glöm inte en vattenflaska och en termos kaffe.

Ha en underbar vandringshöst i Skövde – och välkommen ut!

Här kan du ladda ner Billingeledskartan

Är du nyfiken på fler vandringsleder i Skövde eller vill köpa din egen vandringskarta? Kontakta oss på turistbyrån på 0500-446688 eller info@nextskovde.se.