Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Skövde med liten plånbok

Lata dagar på stranden, mjuka kaniner och en rafflande omgång minigolf - det behöver inte vara dyrt för att vara roligt!

Både i och runtom Skövde kryllar det av aktiviter som inte behöver kosta så mycket. Här har vi listat några guldkorn som ger dig mer pengar över i glasskassan.  

Minigolf

Greppa klubban och svinga loss! På kanten på Billingen kan du spela äventyrsgolf med en vacker utsikt över Skövde. Vill du hellre spela klassisk minigolf spelar du under sommaren på banan vid Simsjögården eller Billingens Stugby och Camping

Bad i stan

Ett stenkast från Skövde Centrum ligger oasen Boulognerskogen med lummiga träd och mjuka gräsmattor. Mitt i parken ligger badsjön Boulognersjön där ni kan svalka er i vattnet som kommer direkt från Vättern.

Aspö Gård

Grisar, kaniner, höns eller ankor - vilket är ditt favoritdjur? På Aspö Gård kan du under sommaren hälsa på de olika djuren och leka på hinderbanan. Alldeles intill stadsbondgården ligger det natursköna området vid Karstorpssjön, med fiskemöjligheter, mysiga picknickplatser och promenadvägar.

Vallevägen

På Billingens västra sluttning ringlar Vallevägen genom det böljande camélandskapet, som under försommaren badar i körsbärsblommor. Här finns inte bara vackra naturreservat med vattenfall och hagmarker, utan också konstnärer och gemytliga gårdsbutiker. På sommaren brukar dessutom en och annan loppis dyka upp, så håll utkik efter loppisskyltar!

Skövde Streetmuseum

Med Skövde Streetmuseum i handen passerar du på din vandring byggnader och konstverk som bär på spår av olika tider och påminner om en svunnen tid som du nu kan återuppleva. En guide som finns tillgänglig för dig dygnet runt oavsett tid, väder och årstid. 

Billingen

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att lista ut varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Billingen är ett Vasaloppscenter med motions- och mountainbikespår av hög kvalité. Här finns vandringsleder med magiska naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som bjuder in till härliga dagar med familjen. Upplev Billingen du med!

Skövde Stadsmuseum

Skövde Stadsmuseum är platsen som ger liv åt Skövdes spännande historia med hjälp av stora samlingar av föremål, texter och fotografier. I museet kan du besöka den permanenta basutställningen, testa det interaktiva rummet och titta på de fantastiska museiföremålen i det öppna magasinet. Missa inte heller de tillfälliga utställningarna! Det kostar inget att besöka Skövde Stadsmuseum.