Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Tobias Andersson

Hitt´på nåt!

När en familjemedlem är på tävling kan det kanske ibland bli lite långtråkigt att stå vid sidan och titta. Vi har samlat några tips på saker man kan hitta på när ni inte hejar och stöttar familjemedlemmar och känner för att göra något helt annat.

Billingen
Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att lista ut varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Billingens fritidsområde är ett officiellt Vasaloppscenter med motions-, skid- och mountainbikespår. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar med familjen. Vintertid förvandlas Billingen till ett riktigt vinterparadis. Upplev Billingen du med!

Arena Skövde
Black hole, drakpoolen eller crazy river? Vare sig du är en badkruka eller gärna kastar dig ut i vågorna kan du på upplevelsebadet hitta något som passar dig. Arena Skövde har även en relaxavdelning där du kan dra ner på tempot och bara ta det lugnt. På Aqua Vitalis njuter du av varma pooler, hamamstenar, flera olika typer av bastu, solljusrum och upplevelseduschar.

Skövde Streetmuseum
Med appen Skövde Streetmuseum i handen passerar du på din vandring byggnader och konstverk som bär på spår av olika tider och påminner om en svunnen tid som du nu kan återuppleva. En guide i fickformat som finns tillgänglig för dig dygnet runt oavsett tid, väder och årstid. Finns att ladda ned för både iPhone och Android.

Vallevägen
På Billingens västra sluttning ringlar Vallevägen genom det böljande camélandskapet, som under försommaren badar i körsbärsblommor. Här finns inte bara vackra naturreservat med vattenfall och hagmarker, utan också konstnärer, loppisar och gemytliga gårdsbutiker.

Balthazar Science Center
Varför inte börja dagen med att gå in i ett människohjärta eller experimentera i ljusrummet? Prova sedan på hur det är att köra elbilar, utforska gruvgången eller åka linbana. På Balthazar Science Center får hela familjen uppleva och utforska naturvetenskap och teknik!

Laserdome Actioncenter
Ett besök på Laserdome Actioncenter passar perfekt för ett lekfullt avbrott på dagen. Ett högt adrenalinpåslag och spänning är två av ingredienserna i en match Laserdome. Den fina banan är ritad i olika spiraler och med hinder att gömma sig bakom. Det hela går ut på att skjuta motståndarlaget utan att själv bli träffad. Det bästa av allt? Det gör inte ont utan ni skjuter varandra med en UV-stråle. Förutom Laserdome finns också flera olika VR-spel, shuffleboard, biljard och en restaurang. 

Stellas Lekland
Full fart bland studsmattor, bollhav och hängbroar - hos Stellas Lekland, Skaraborgs största lekupplevelse, utlovas mycket lek och härliga skratt. Barnen får utlopp för sin energi och fantasi, och självklart finns det även en lugnare avdelning för föräldrar och de allra minsta.

Shopping
Skövde erbjuder charmig shopping med det lilla extra. Kika runt bland Skövdes breda shoppingutbud med både unika butiker och etablerade kedjor

Bowling
Snöra på er bowlingskorna och utmana varandra hos Ten Lanes på Norrmalm eller O´Learys i Arena Skövde. Varför inte boka middag och göra det till en helkväll? 

Här hittar du fler tips på vad man kan göra.