Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • En blå himmel vakar över en byggnad med stora vackra fönster där ett mysigt café  huserar på insidan.

    Fotograf: Tove Ekblad

3 mysiga sommarcaféer

Vackra byggnader, härliga miljöer och gott fika. Vad mer kan man önska sig? Vi har plockat ihop tre tips på härliga caféer strax utanför Skövde som bara måste besökas.

Ubbatorps gårdscafé

Strax utanför Skövde hittar du den lilla byn Borgunda, och i dess utkant hittar du Ubbatorps Gårdscafé där du kan njuta av hembakt ekologiskt fika. En solig dag kan du slå dig ned i trädgården och insupa den milsvida utsikten över Västgötska platåberg, och dagar då regnet smattrar är det underbart att ta med sig sitt fika in i det vackra lusthuset på gården och blicka ut över åkerlandskapet nedanför bergen.

Tips! Ella och Aldo som driver gårdscafét driver också ett mysigt B&B på gården. Här har man tagit fasta på att renovera och återskapa den ursprungliga 1800-talsmiljön som finns här. 

Aktuella öppettider hittar du här.


Cecilias trädgårdscafé

Mitt i den grönskande idyllen på Billingen ligger en riktig pärla. I den blommande trädgården hos Cecilia, precis intill kyrkan i Berg, ligger Cecilias Trädgårdscafé. Här kan du smaka på allt från lyxig fransk chokladtårta med chokladtryffel, blåbärcheesecake och morotskaka med äkta vanilj till matiga pajer och krämiga soppor. Det var Cecilias mormor Ingrid som väckte intresset för att baka hos henne. Hon lärde sig under sin uppväxt att baka bullar, mjuka kakor och småkakor. Att fika hos Cecilia är som att slå sig ner i mormors trädgård. En varm och god upplevelse, med underbart fika gjort med kärlek.

Tips! Kombinera besöket med en visit till det vackra Silverfallet bara två kilometer bort.

För aktuella öppettider, kika här.

Melldala trädgård

Hos Melldala trädgård, i den vackra Vallebygden, hittar ni inte bara underbara rosor och allehanda trädgårdsväxter, utan här kan du också fika i det lilla orangeriet. Här serveras hembakt paj och svalkande glass som gör gott under varma sommardagar. Söker du behaglig skugga kan du slå dig ned i trädgården och omgärdas av den mysiga trädgården.

Tips! Tvärs över vägen hittar du sjön Lången som bjuder på härliga bad under sommaren.

Aktuella öppettider för Melldala trädgård hittar du här.