Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Barnens Skövde

De är nyfikna, spontana, frågvisa och alldeles underbara. Det är naturligtvis barn vi pratar om.

Vi gör allt för dem, hittar på roliga aktiviteter och upplever spännande platser tillsammans. Vi vill att de ska vara lyckliga, gärna lära sig någonting och samtidigt utvecklas under resans gång. För vad kan vara härligare än ett bubblande skratt från ett lyckligt barn? Nedan har vi listat tips på vad du och din familj kan hitta på när ni besöker Skövde. 
Black hole, drakpoolen eller crazy river? Vare sig du är en badkruka eller gärna kastar dig ut i vågorna kan du hitta något som passar dig. Badet har öppet 365 dagar om året, så vill du bada på julafton är du välkommen då också!
 
Under höstlovet bjuder Balthazar som vanligt på ett hus fullt av upptäckande och vetenskap! Konstruera kartongbilar i (r)evolution, bygg saker som flyger och svävar med Far & Flyg i deras Makerverkstad, upplev livsviktig kemi både på scenen i cafét och i Labbet och glöm inte att utforska alla andra experiment och utmaningar i deras temamiljöer!
Full fart bland studsmattor, bollhav och hängbroar - hos Stellas Lekland, Skaraborgs största lekupplevelse, utlovas mycket lek och härliga skratt. Barnen får utlopp för sin energi och fantasi, och självklart finns det även en lugnare avdelning för föräldrar och de allra minsta.
Aspö Gård
Grisar, kaniner, höns eller ankor - vilket är ditt favoritdjur? På Aspö Gård kan du under sommaren hälsa på de olika djuren och leka på hinderbanan för de små. Under säsongen arrangeras olika spännande aktiviteter, som exempelvis lammets dag eller äggmålning. När ni ändå är där, passa på att ta en fika på det mysiga gårdscaféet!
(Aspö Gård har endast öppet sommartid).
Ett besök på Laserdome Actioncenter passar perfekt för ett lekfullt avbrott på dagen. Ett högt adrenalinpåslag och spänning är två av ingredienserna i en match Laserdome. Den fina banan är ritad i olika spiraler och med hinder att gömma sig bakom. Det hela går ut på att skjuta motståndarlaget utan att själv bli träffad. Det bästa av allt? Det gör inte ont utan ni skjuter varandra med en UV-stråle. Förutom Laserdome finns också flera olika VR-spel, shuffleboard, biljard och en restaurang. 

Elins mysterium
Följ med helgonet Elin på ett mysterium genom Skövdes historia! Elins mysterium är en app för Ipad som du laddar ned gratis från App Store. Tillsammans följer ni Elin som har hittat en mystisk bok. Spelet börjar utanför Stadsbiblioteket i Skövde och tar er till olika platser i staden. Om ni inte har en egen Ipad med inbyggd GPS finns några att låna på Skövde Turistbyrå och Skövde Stadsbibliotek. 

Om det är en lekplats i Skövde du inte får missa så är det Aktivitetsplatsen Äventyret på Billingen. När man väl besök platsen är det inte svårt att förstå varför Skövdes barnfamiljer är stammisar. Hela lekplatsen är utformad som en spännande hinderbana med stor variation i attraktionerna. Här finns dels en stor klätterborg med rutschkana som reser sig ur den mjuka sanden, linbana och en ”undvik att nudda marken”-bana. För de mindre barnen finns också gungor och en liten sandlåda. Dessutom finns vindskydd med grillplatser, glöm inte kolen!