Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Micaela Persson

Decembertips

December månad är verkligen en månad av väntan, så vi har plockat ihop våra bästa tips för att få tiden fram till jul att gå lite snabbare. Dessutom så ligger det ju i tiden att tänka på klimatet, därför har vi även klämt in våra bästa loppistips, ingen har väl inte missat att årets julklapp är det återvunna plagget!

Kulturväg Skaraborg

Kulturväg Skaraborg är en sju mil lång sträcka som ringlar sig genom den vackra Skaraborgska landsbygden. Den startar i Tidan utanför Skövde, och tar dig förbi både sjön Östen och den vackra Vallevägen. När vinterns rimfrost glittrar i träden och gräset i det böljande landskapet är det lätt att tro att man hamnat i sagorna.

Ladda ner gratisappen Kulturväg Skaraborg till iPhone och Android för att läsa om alla besöksmål.

Kvällsmat med utsikt 

På Billingens västra sida finns många vackra naturreservat. Packa ner kvällsmaten och besök Lycke lilla Höjen, Bockaskedeåsen eller Jättadalen – här har du underbar utsikt när solen sakta går ner om eftermiddagarna. (Alla dessa platser hittar du ut med kulturväg Skaraborg)

Loppisdags

I Skövde finns många mysiga second hand-butiker där du kan fynda prisvärda vinterkläder och vackra ting. Inne på Erikshjälpens Second Hand-butik hittar du dessutom ett mysigt café inrett med de allra finaste gamla möblerna – så slå dig ner och njut en stund mitt i fyndandet!

Spana på soluppgången

Solnedgång i all ära – men soluppgången är till och med snäppet mer magisk. Den ser du allra bäst från utsiktsplatsen på Billingens fritidsområde eller från Ryds Grottor. Det bästa med vintern är att solen går upp sent så att även den morgontrötte har en chans att njuta av den magiska stunden!

Rhododendrondalen på vintern

Denna stadsnära pärla är en riktig oas året om. Många har besökt dalen när Rhododendronen blommar som mest, men när snötäcket lägger sig för vintern håller sig de slingrande buskarna sig murrigt gröna. Sväng förbi något av alla konditorier i Skövde, köp med en gofika och avnjut den på denna lugna plats.