Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Fiska i Skövde

I Skövde finns flera sjöar där det är tillåtet att fiska med fiskekort. Vi har listat var man kan fiska och vad som gäller i vilka sjöar.

Tålamodet är fiskarens bäste vän. Det är en speciell känsla att sitta i tystnad och plötsligt känna ett ryck i sitt fiskespö samtidigt som man ser flötet försvinna under vattenytan. Du har fått napp!

Karstorpssjön

En 13 ha stor så kallad isgropssjö med bra vattenkvalité. Här kan man fiska abbore, braxen, gers, gädda, mört, sarv och sutare. Regnbåge sätts i regelbundet och ibland även öring. I Karstorpssjön gäller fiskekort, och det är tillåtet att fiska med handredskap från strand och brygga. Ej från båt. Det säljs endast dagskort som gäller från klockan 05.00 till 22.00. Barn under 16 år fiskar i målsmans sällskap på samma fiskekort. Eventuell fångst ingår i samma kvot på kortet som är max 2 ädelfiskar.
Dagskort: 60 kr. Läs mer om fisket i Karstorpssjön.

Hållsdammen

Ligger i Billingens Fritidsområde uppe på berget Billingen och är ca 10 ha stor. Runt sjön finns kastbryggor och 7 st vindskydd med tillhörande grillar och vedlådor. I Hållsdammen kan man fiska inplanterad ädelfisk.
Pris för fiskekort i Hållsdammen:
Dygnskort 130 kr, max 3 fiskar per kort.
Familjekort 12 timmar, 220 kronor, max 4 fiskar per kort.
Läs mer om fiske i Hållsdammen.

Vristulven

Vristulven är en näringsfattig, trolsk skogssjö med gott om öar, holmar och vikar. Sjön har också ett rikt fågelliv med många häckande fåglar varför en del holmar är avsatta som fågelskyddsområde under häckningssäsong. Fisket i Vristulven får endast utövas med sportfiskeredskap spö fört från hand och endast ett redskap får användas samtidigt. Fiskekortet ger inte rätt till kräftfångst. Barn under 16 år fiskar gratis på målsmans fiskekort. Innan man fiskar i Vristulven bör man läsa mer om de bestämmelser och regler som gäller för sjön. Överträdelse av dessa lagar eller bestämmelser medför att rätten till fiske omedelbart upphör.
Priser för fiskekort:
Dagkort 30 kr
Veckokort 100 kr, enbart försäljning via mobil.
Årskort 300 kr
Familjekort 400 kr

Lången

En grund slättlandssjö med vasstränder. Med spömete, dragrodd och angling kan man fiska gädda, abbore, gös, ål, sutare, fjällkarp, braxen, mört och benlöja. Här gäller fiskekort för mete, pimpel och fiske med drag (vid användning av motor får endast ett spö vara riggat i båten). Vintertid max fem angeldon.
I Lången gäller följande fiskekortspriser:
Årskort 250 kr
Veckokort 50 kr
Dagskort 30
Pensionärer 50 % rabatt
Barn under 15 år fiskar gratis

Sjötorpssjön

Fritt fiske med handredskap.

I Skövde går det även att fiska i:

Simsjön 80 kr /dagskort
Sjön Östens F.V.O.F  30 kr/dag, 200 kr/år
Läs mer om fisket och möjlighet till att hyra båt i sjön Östen.