Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

  • En hand lyfter en vit kopp med den snirkliga blå texten Österbergs Konditori Tidan

    Fotograf: Micaela Persson/Next Skövde

Turistbyrån tipsar!

Kulturväg Skaraborg är en naturskön vägsträcka som ringlar sig från Tidan, förbi de spännande fornlämningarna och fågelområdena runt sjön Östen, vidare via de körsbärsblommande omgivningarna i Vallebygden. Härifrån fortsätter turen förbi Hornborgasjön, som är en spännande fågelsjö året om, och slutar i Karleby utanför Falköping där ni hittar fler fornlämningar på en och samma plats än någon annan stans i landet.

Utmed kulturvägen hittar ni mysiga caféer, vackra vandringsleder, spännande fornlämningar och hemliga pärlor. Dessutom arrangeras flera evenemang i de vackra trakterna. Vi har samlat några härliga vårtips, men vill du ha mer inspiration kan du ladda ner gratisappen Kulturväg Skaraborg för fler besöksmål!

Lycke lilla Höjen

I år har körsbärsblomningen kommit tidigt till Vallebygden. Här sägs det att det finns fler vilda körsbärsträd än någon annan stans i världen bortsett från Japan. I naturreservatet Lycke lilla Höjen finns ett stort antal som ligger i böljande hagmarker, perfekta för en picknick. Men passa på – blomningssäsongen är inte lång!

Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

Valle Vandring 10 maj

Den 10 maj är det dags för den årliga Valle Vandring. Den går igenom en varierande natur i Vallebygden mellan Skara och Skövde. Här promenerar du genom ängar, över kullar, förbi porlande vatten och utmed storslagen utsikt. På turen bjuds det på flera spännande upplevelser, och vid både 2 och 7 kilometer bjuds det på saft och vatten. Tänk på att turen inte är anpassad för barnvagn.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Konst- och Kulturdagar runt sjön Östen 30 maj-1 juni

Under Kristi Himmelsfärdshelgen öppnar gårdsbutiker, konstnärer och allehanda verksamheter runt fågelsjön Östen upp sina dörrar för dig. Här kan du bland annat hälsa på hos Lilla Kuriosaboden i Götlunda som har en liten antik- och kuriosabod, fika gott hos Österbergs Konditori i Tidan eller se flera konstnärer ställa ut i lusthuset vid Flistads Prästbol. Klicka in här för att läsa mer om den fullspäckade konsthelgen den 30 maj-1 juni. 

Målarpenslar

Fotograf: Fågelsjö i Kultrubygd

Vallehelgen 11-12 maj

Det är inte bara runt sjön Östen som det finns gott om verksamheter, utan det gäller faktiskt hela sträckan utmed Kulturväg Skaraborg. Helgen den 11-12 maj är det dags för konstnärer, hantverkare, caféer och andra verksamheter i Vallebygden att välkomna dig. Varför inte damma av cykeln och åka på konstrunda på de slingrande vägarna på din stålhäst? Har du ingen egen kan du hyra cykel hos någon av medlemmarna i Vallevägen.

Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

Österbergs Konditori

Hos Österbergs Konditori i Tidan kliver du in i en äkta kondismiljö som är bevarad ända från 1955. Här njuter du av riktigt goda bakverk och generösa smörgåsar och åker tillbaka i tiden! 

En hand lyfter en vit kopp med den snirkliga blå texten Österbergs Konditori Tidan

Fotograf: Micaela Persson/Next Skövde