Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Två som håller hand

    Fotograf: Tuana

Turistbyrån tipsar!

När du har tid över en snölös vinterdag

När man tänker på vintern så dyker det oftast upp bilder av snötyngda granar, rimfrost i träden och djurspår i snön, men det är ju inte alltid vintern ser ut så. Ibland är vintern helt snölös, ganska blöt och lite kladdig. Men vad gör man då egentligen? Måste man bara sitta och vänta på att den ska vara över? Nej, såklart inte!

Vi delar med oss av våra bästa tips på vad du kan hitta på om vintern de där dagarna då Kung Bore verkar strejka. Häng med oss och upplev Skövde!

Grilla vid Ryds grottor | Släng ihop en dubbelmacka hemma, ta med ett grillgaller och något att tända med och bege dig upp till Ryds grottor. Vid kanten av berget finns en fin grillplats med ved som är fri att använda, och du kan sitta och njuta av soluppgångens sprakande färger medan du värmer dig vid elden. Det bästa med vintern? Soluppgången är inte så fasligt tidig så du har faktiskt en chans att orka gå upp innan det är för sent!

Fördel: Funkar både vid snö och tö.

Sprakande eld framför en lika eldig och magnifik soluppgång med utsikt över staden.

Fotograf: Micaela Persson

 

Delta vid en BastuExperience på Aqua Vitalis | På Arena Skövde finns en relaxavdelning med namnet Aqua Vitalis, och här finns både varma pooler, upplevelseduschar och möjlighet att boka massage och behandlingar. Under vissa datum under året kan man dessutom delta i en så kallad BastuExperience – en helkväll där du får vara med om inte mindre än fyra bastusittningar och dessutom får njuta av god mat och dryck.

Vårens datum för BastuExperience: 26 februari och 11 mars.

Fotograf: Jesper Anhede

 

Dricka varm choklad vid Silverfallet | Silverfallet, det imponerande vattenfallet på Billingens nordvästra sida, är en vacker plats året om. De flesta Skaraborgare har kanske varit här om våren när vitsipporna blommar, men det är väl värt ett besök både under snöfria och snötyngda vintrar. Här kan du gå en bit på den fina Billingeleden, se det brusande vattnet i fallets olika nivåer eller ha picknick intill bäcken. Glöm inte den varma chokladen!

Tips: Ta rejäla skor, en blöt och varm vinter kan stigarna bli leriga.

En person står framför Silverfallet, det är vintertid och fallet har frusit.

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

Ligga på rygg i fågeltornet på Blängsmossen och titta på stjärnorna | Naturreservatet Blängsmossen är en av Skaraborgs största högmossar, och landskapet här för tankarna till nordligare breddgrader i vårt avlånga land. På mossen växer enstaka martallar, och om sensommaren går det att hitta hjortron. Precis i kanten av mossen finns ett fågeltorn som naturligtvis lämpar sig för fågelskådning, men också för att beskåda stjärnhimlen. Här är du långt från stadens ljus och lägger du dig på rygg på en filt i tornet är det magiskt att blicka upp mot stjärnorna och se om man kan hitta stjärnbilder.

Bästa säsong: Den mörka vintern.

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

Alla tips finns med i den bucketlist vi tagit fram på sidan 24-27 i vår senaste tidning ”Magasin Skövde”. Dela gärna med dig i sociala medier om du är ute och upplever tipsen – tagga bilden med #bucketlistskovde.