Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Wiktoria, Tommy Nilsson, Elisa Lindström och John Lundvik ler mot kameran utomhus när det snöar
  • Fotograf: Sofia Hellstedt

Turistbyrån tipsar!

Tipp tapp, bjällerklang och jingle all the way – nu börjar julen närma sig med stormsteg, det börjar tändas julbelysning i trädgårdar och det doftar saffran från varje bageri. Årets mysigaste tid är här, och vi på turistbyrån har samlat ihop våra fyra bästa tips för att du ska få en härlig julkänsla i Skövde och på den vackra landsbygden häromkring.

 

Julbord

Tråkigt att laga julmat? Inga problem. Runt om i Skövde finns massor av restauranger som dukar upp sina julbord för dig – vad sägs om julbord med färgsprakande show hos Knistad Herrgård, klassiskt julbord på Karstorp Säteri eller varför inte ta med julbordet hem från MattiasMat? På juliskovde.se hittar du smarriga julbord i Skövde!

Fotograf: Unsplash

 

Christmas Night 15/12

Elisa Lindström och Tommy Nilsson fortsätter förra årets succé, och tar den här gången med sig melodifestivalvinnaren John Lundvik och Stjärnskottet Wiktoria ut i vintersverige för att sprida julstämning. Den 15 december tar de med sig en stor ensemble och ställer till med vacker sång och roliga anekdoter på Arena Skövde. Det blir värme, kärlek och skratt – den perfekta uppladdningen för jul helt enkelt!

Wiktoria, Tommy Nilsson, Elisa Lindström och John Lundvik ler mot kameran utomhus när det snöar

 

Adventslunch och adventsfika hos Fredriksons pensionat 

Slå dig ner i den vackra miljön hos Fredriksons Pensionat och njut av en god adventslunch eller julfika. Vad sägs om lokala vilträtter och smarrig saffranskladdkaka med utsikt över den lilla sjön Ämten? Detta kan du njuta av den 1 och 8 december.

Fotograf: Mikael Tidqvist

 

The Story of Christmas 14-15/12

Den välbesökta och uppskattade julföreställningen The Story of Christmas är tillbaka! Den kreativa och färgsprakande showen med julens mirakel i centrum sätts upp på Stadsteatern i Skövde Kulturhus den 14 och 15 december. Här bjuds det på en bredd av olika musikstilar, dans och rekvisita. Det varvas scennummer med humor och filminslag som ramar in julens budskap på ett fängslande sätt – detta vill du bara inte missa!

En mörk bild visar ett publikhav tom tittar mot en scen. På scenen syns tio personer som lyses upp av blått och rött ljus. De dansar, och i bakgrunden står en kör.

Fotograf: Jonathan Holmgren

 

Mer om julens evenemang hittar du på juliskovde.se