({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Överblick på Science Park Skövde

Fotograf: Tuana

Innovationsstöd för startups

"Vi brinner för bygden, vi brinner för den här delen av Sverige, därför är det viktigt för oss att kunna erbjuda ett investeringsalternativ som har samma värdegrund som vi har med att utveckla bolag på plats." Mats Jägstam, VD Science Park Skövde

För att innovation ska skapas behövs entreprenörer, men också stöd i form av kapital och kunskap om hur man startar och driver en verksamhet. Skaraborg Invest och Science Park Skövde är två verksamheter som bidrar med stöd till unga start ups. Tack vare deras insatser har nästan 200 nya arbetstillfällen skapats i Skövde sedan 2014. Skaraborg Invest är ett lokalt riskkapitalbolag som verkar i Science Park Skövde. Bolaget grundades av Länsförsäkringar Skaraborg tillsammans med Science Park Skövde AB och med ytterligare lokala investerare, vilket ger en bra blandning av kompetenser och kontakter för att ge nya företag och tillväxtbolag lysande förutsättningar att lyckas. Science Park Skövde ska bidra till förnyelse i näringslivet. Det gör de bland annat genom sin inkubatormiljö och stöd i affärsutveckling.

 

”Unga bolag ska kunna starta, stanna och växa i Skaraborg”

Carl Henrik Ohlson, f.d. vd Skaraborg Invest

 

På vilket sätt kan unga startups få stöd med att starta sina verksamheter i Skaraborg? Och på vilket sätt kan det skapa företag som tar sig ut på en internationell marknad? Det tar vi reda på i den här filmen.

Vill du se mer av spelindustrin i Skövde? 

Är du nyfiken på vilka spelutbildningar som finns i Skövde? 

Högskolan i Skövde

Vill du veta mer om hur du kan starta företag inom spel?

Science Park Skövdes startup-program