({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Skövde /
  • Instagramvänliga platser
  • Fotograf: Tobias Andersson

Instagramvänliga platser

Är du på jakt efter den perfekta bilden till ditt Instagramkonto eller till familjealbumet, eller älskar du bara att fota och vill ha tips på bra ställen för en fotoutflykt? Vi guidar dig till några av de mest fotovänliga platserna i Skövde, häng med!

LYCKE LILLA HÖJEN | En blommande maj- eller junidag i Vallebygden på Billingens västra sida kan vara något av det vackraste man kan se. I naturreservatet Lycke lilla höjen finns ett stort antal körsbärsträd som när de blommar för tankarna till självaste Nangijala. Om dina bilder härifrån inte gör succé på internet, då vet vi inte vad som gör det! Tips! Gå upp på kullen för en vacker utsikt.

Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

RHODODENDRONDALEN | Denna stadsnära oas är en riktig dold pärla i Skövde. På Billingens sluttning, inte långt ifrån slalombacken, döljer sig en gammal parkliknande trädgård från tidigt 1900-tal. Här växer främmande växter och träd som till exempel ginkoträdet. I slutet av maj och början av juni blommar de jättelika rhododendronbuskarna och området förvandlas till en sagolik plats. Även under vintern grönskar buskarna och oavsett årstid får du en lummig känsla när du besöker Rhododendrondalen.

Fotograf: Tobias Andersson


VASASTAN |
I stadsdelen Vasastan i Skövde trängs pampiga villor med varandra. Området är också hem till det vackra gamla läroverket och teaterbyggnaden Eric Uggla. Är du svag för form och äldre arkitektur? Då kommer du knäppa drömbilderna här!

VAHOLMS BROHUS | Utanför den lilla byn Tidan i utkanten av Skövde kommun finns denna märkvärdiga sevärdhet. Vaholms brohus är Sveriges enda övertäckta bro och för tankarna osökt till ”Broarna i Madisoun County”. En vindstilla, solig dag speglar sig brohuset magiskt i vattnet och bjuder in till många fina motiv.

Fotograf: Mårten Bergkvist


HORNS TEGELBRUK | På landsbygden utanför Skövde hittar du ett utflyktsmål med anor tillbaka till 1800-talet. Horns tegelbruk är ett av landets bäst bevarade äldre tegelbruk, och med sin speciella form, sina detaljer och sin arkitektur utgör tegelbruket det perfekta målet för din fotoutflykt!

Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

 

SILVERFALLET | En utflykt till Silverfallet utanför Skövde ger dig inte bara en hög dos av frisk luft, utan det imponerande vattenfallet i flera olika nivåer med en total fallhöjd på drygt 60 meter bjuder in till riktigt bra fotomöjligheter. Våga gå ner i bäcken, sätt dig på huk eller åla på marken för att fånga de bästa bilderna! Här är vackert året om, både som fruset islandskap, dramatiskt vårvattenfall eller lugnt porlande höstbäck.

Fotograf: Peter Nilsson

 

RYDS GROTTOR | Bara några kilometer från Skövde stad ligger denna uppskattade pärla. Vid Ryds Grottor, som ligger på Billingen, har du fantastisk utsikt över Skövde. Vid bergskanten skjuter imponerande diabaspelare ut och bildar grottliknande rum. En tur hit strax före solnedgången eller i skymningen är magiskt – perfekt för en snabb selfie eller ett färgsprakande mästerverk.

Fotograf: Micaela Persson

 

Fototips

  • Fotografera det som du tycker är vackert eller fascinerar dig.
  • Prova att leka med motljus, det ger häftiga effekter!
  • Gå ner på knä. Titta på marken. Prova att fotografera närbilder av exempelvis stubbar, blad, blommor och mossa osv. Det där du har runt omkring dig hela tiden men kanske inte tänker så mycket på. Du kommer se på naturen på ett helt annat sätt. 
  • Håll horisonten rak. En fantastisk solnedgång kan ge ett slarvigt intryck om horisonten ligger sned. För dig som vill ha ”lite” överkurs kan man även tänka på att inte lägga den i mitten på bilden utan snarare lite högre upp i bild eller lite längre ned. På så sätt skapar du mer djup i bilden.

Fler instagramvänliga platser i Skövde: