Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

3 SÄTT ATT MAXA MATFESTIVALEN

Hur får man ut det bästa av Matfestivalen? Det vet vi! Nedan har vi listat 3 sätt att få ut så mycket som möjligt av det goda med Matfestivalen.

1. Kopiera en kock!

När Matfestivalens två dagar lider mot sitt slut har man ju vant sig vid en viss standard på maten, eller hur? Då är man kanske inte alltid så sugen på att slänga i sig en vanlig söndagsfalukorv eller lite pulvermos, utan man vill ha the real deal.

Vet du inte hur du ska göra? Inga problem. Under Matfestivalen beger du dig till Hertig Johans torg och tittar när Paul eller någon av de andra kockarna lagar mat på scenen för att helt sonika kopiera en kock. 

Observera, studera och notera vad han använder och shoppa därefter loss hos producenterna! På söndagen tar du fram dina dolda kocktalanger, stretchar stekarmen och svänger ihop något liknande. Bär med fördel ett seriöst förkläde och en trevlig kockmössa. Du kommer sannerligen imponera djupt på samtliga närvarande! 

2. Packa Matfestivalsväskan!              

Alla vet vi att vi bör äta under festivalen som hyllar maten, gemenskapen och glädjen, men hur överlever du i folkvimlet oavsett väderlek? Vi hjälper dig med hur du packar den ultimata festivalväskan och utrustar dig för en härlig helg!

Vilken väska ska man välja?

Välj en väska som är bekväm att bära och som har breda remmar, antingen axelväska eller ryggsäck.

Vad ska jag ha på fötterna?

Skippa allt vad klackar och lackskor heter och stoppa ned fötterna i det skönaste som finns – gympaskor. Du kommer gå och stå mycket, och vill ju såklart kunna dansa loss framför scenen om andan faller på!

Vad ska jag ha i väskan?

  1. Festivalhäfte med matkuponger. Det köper du lättast hos Skövde Turistcenter, i någon av försäljningsbodarna eller i restaurangtälten. Hur ska du annars kunna äta?

  2. Vatten, vatten, vatten. Är det varmt – drick vatten. Får du ont i huvudet – drick vatten. Är det trångt – drick vatten. Det finns inget som inte lite vatten kan lösa!

  3. Regnponcho. När alla andra skyndar sig för att söka skydd under ett träd sitter du lugnt och bekvämt kvar och mumsar på quesadillas, burgare och tofu bowls och är helt klart festivalens kunglighet. 

  4. Skoskavsplåster. Om skorna mot förmodan inte levererar.

  5. Busskort. Under Matfestivalen kör Västtrafik extraturer på tider då många brukar ta bussen för att du så smidigt som möjligt ska kunna ta dig in till stan! För att se exakta tider för busstrafiken besök Reseplaneraren eller Västtrafik To Go där du också kan köpa din bussbiljett direkt. 

Du är nu redo för festival och kan fokusera helt på vad du ska fylla dina festivaldagar med! Vill du hitta inspiration eller läsa om vilka artister som kommer? Kolla in menyerna i Kyrkparken och  Matfestivalens festivalprogram! 

3. Maxa mathäftet

Mathäftet är din bästa vän på Matfestivalen. Det ser till att du får mat i magen, att du får rabatt på tivolit och att du får vara med i festivalutlottningen med chans att vinna fina priser. Vad många kanske inte tänker på är att Matfestivalshäftet är din bästa vän även efter festivalen - inför skolstart, höstens mys och vinterns slask. 

Kort och gott – du är redo för hösten med häftet i näven! Vill du veta mer om hur du använder häftet under festivalen? Kolla in sidan om mathäftet.