Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

Brasserie Hertig Johan

Tänk om det fanns en plats på torget där du kan välja en maträtt från en meny som enbart är tillagad på råvaror från de lokala producenterna som står på torget. På Matfestivalen finns en sådan plats och den heter Brasserie Hertig Johan.

Brasserie Hertig Johan är ett av Matfestivalens nya tillskott. Här kan du slå dig ned med familj och vänner och tillsammans njuta av vällagad mat skapad på de bästa råvarorna, nämligen råvaror från Skafferi Hertig Johans lokalproducenter.

Det är den White Guide-omnämnda Skövderestaurangen Den Lilla Krogen som ni hittar i Brasseriet. Där jobbar de med en levande meny där fullt fokus ligger på det lokala och ekologiska. Se kockarna på plats i Brasseriets kök när de tillagar de härliga råvarorna till menyn som förändras under dagen och kvällen beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga hos producenterna i Skafferiet.

Maträtterna som serveras i Brasseriet är mellanrätter och ingår inte i kupongsystemet utan köpes kontant för ca 100-120 kr för en tallrik. 

På plats i Brasseriet finns även Kristian från Gullberg by Stockwine som kommer hälla fantastiska viner på glas. För lite extra mysig stämning finns även artisten Lasse Lee på plats på Hertig Johans torg för att sprida härliga toner från sitt piano. 

Tips! Har du ätit något riktigt smarrigt i Barsseriet? Kika förbi hos producenterna i Skafferiet och köp med dig egna råvaror hem. Perfekt om du letar inspiration till en middagsbjudning.

Signaturrätt av Paul Svensson

Med fokus på att ta tillvara hela råvarorna och minska matsvinnet skapar TV-kocken Paul Svensson en signaturrätt på Brasserie Hertig Johans meny. En signaturrätt som enbart är lagad på de delar av råvarorna som inte kommer till användning när Brasseriet lagar rätterna till sin meny. Hur bra är inte det!?

Öppettider Brasserie Hertig Johan

Fredag 30/8
kl. 11.00 - 21.00

Lördag 31/8 
kl. 11.00 - 21.00

Se programmet för Hertig Johans torg.