Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tuana Art

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Tuana Art

Skafferi Hertig Johan

Närproducerat med passion, kunskap och hjärta. I Skafferi Hertig Johan hittar du livsmedelsproducenter med schyssta råvaror från närområdet. Här kan du smaka, lukta och samla inspiration att testa nya saker i köket.

En nyhet på Matfestivalen i år är de tre delarna på Hertig Johans torg som tillsammans utgör en lokalproducerad dröm. En av dessa är den tidigare så populära och uppskattade Saluhallen som fått ny kostym och numera går under namnet Skafferi Hertig Johan. Här hittar du fräscha och lokalproducerade råvaror från närområdet. Precis som tidigare är det platsen du kan besöka för att få tips, inspiration och ta del av en bred kunskap från producenterna. Här kan du smaka, köpa och prata mat.

Skafferiets producenter

Här kan du se en lista över de livsmedelsproducenter som är klara för Skafferi Hertig Johan. 

Program

Se programmet för Hertig Johans torg. 

Öppettider Skafferi Hertig Johan

Fredag 30/8
kl. 11.00-19.00

Lördag 31/8
kl. 11.00-19.00

Tv-kock i Skafferiet 

Han har varit här förr och han kommer igen. För sjätte året i rad gästar den kände TV-kocken Paul Svensson Matfestivalen i Skövde. Slå dig ned en stund och se Paul "in action" när han pratar mat och tillagar lokala råvaror från producenterna i Skafferi Hertig Johan. I Brasseriet kan du också köpa Pauls signaturrätt. För att ta tillvara på hela råvarorna och minska matsvinnet är signaturrätten skapad på de delar av råvarorna som inte används när Brasseriet tillagar sin meny. 

Paul Svensson har skapat konceptet och restaurangen ReTaste där det handlar om att rädda råvaror som blir till lyxiga matupplevelser – att återsmaka. Han har också återigen medverkat i juryn i Sveriges yngsta mästerkock. Sedan 2014 driver han restaurangen på Fotografiska i Stockholm. Han har ett starkt fokus på hållbarhet och lokala råvaror i allt han gör. Läs mer om Paul Svensson här. 

Fotograf: Erica Wessman

 

Lokalproducerat i Väst

För att borga för god kvalité och spridning av producenter är Lokalproducerat i Väst engagerade och på plats även i år under Skafferiets öppettider. Lokalproducerat i Väst hjälper till att utveckla småskaliga livsmedelsföretag genom rådgivning, stöttning och nätverkande. De arbetar nära sina medlemmar och strävar efter att bidra till sunda företag och sunt företagande. Deras målsättning är att hjälpa till att skapa tillväxt och sysselsättning  i Västra Götalandsregionen. 

Med reservation för ändringar.