({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

  • Fotograf: Jepser Anhede

  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Fika på caféer i Skövde

I Skövde finns flera caféer där du kan fika med vänner, kanske gå på dejt eller bara vila benen efter en shoppingrunda.

 

Trött i benen efter shoppingturen, sugen på en kaffe med bästa vännerna eller kanske bara lite gôttesugen? I Skövde spelar det inte så stor roll vad du har för skäl till en gofika. Nymalt kaffe, väldoftande teer, mättande smörgåsar och söta bakverk. Vad dina smaklökar än suktar efter är det lätt att lösa på ett café i Skövde.

Tips på caféer i Skövde där du kan hitta gofika:

HENRYS BAGERI | Med ett centralt läge vid Hertig Johans torg ligger Henrys Bageri. Ett mysigt café där du hittar gofika, lunch och ett stort utbud av nybakat bröd.

RÅDHUSCAFÉET | I anrika Rådhuset, en av Skövdes äldsta byggnader, huserar Rådhuscaféet. Här kan du avnjuta både frukost, lunch, fika och middag eller bara ta ett glas i baren.

Fotograf: Mårten Bergkvist

MÖSSEBERGSBAGARENS VERANDA | I trevliga lokaler ute på Stallsiken hittar du Mössebergsbagarens Veranda. Här kan du fika i en mysig atmosfär eller köpa med dig något gott att äta hemma.

ÖSTERBERGS KONDITORI | Ett klassiskt konditori beläget mitt i centrala Tidan där 50-talsandan lever kvar. Konditoriet är byggt 1955 och här hittar du massor av godsaker från det egna bageriet där många av recepten är riktigt gamla.

Fotograf: Mårten Bergkvist

TE & KAFFEHANDELN RECORD | Precis som namnet avslöjar är detta en te och kaffehandel där du kan botanisera bland massor med olika te-och kaffesorter. Det många inte vet är att man även kan ta sig en varm kopp kaffe eller te på butikens lilla övervåning. Utbudet av fika och plats att sitta på övervåningen är begränsad, men vad gör väl det när fokus ligger på nymalt nybryggt kaffe och väldoftande te med butikens egna blandningar?

RETROCAFÉ PÅ GULFMACKEN | På Gulfmacken i Timmersdala finns inte bara det som hör en vanlig bensinstation till, här finns även ett retrocafé där du kan njuta av gott kaffe och fika i en häftig 50-talsmiljö. Här är känslan komplett – retroprylar och möbler från 50-talet samsas med det klassiska rutiga golvet och en stilsäker jukebox.

Fotograf: Per Fredén

SKÖVDEBAGARN KONDITORI | Ett klassiskt konditori centralt beläget på Kungsgatan där allt tillverkas från grunden. Här finns mycket att välja på för den som är sötsugen. Välj allt från tårtor och bakelser till matbröd och småkakor.

CAFÉ KRETSLOPPET | På Balthazar Science center kan du fika på det mysiga picknickcafét Café Kretsloppet. Här serveras fikat i picknickkorg och du slår dig ner på konstgräset, i pergolan eller vid något av picknickborden.

KONDITORI BAGARE BRAGE | Gott bröd och goda bakverk hittar du hos Bagare Brage på Bangårdsgatan 1. Här fikar du i trevlig retromiljö med möbler från Tibro. Du som fikar har även alltid fritt wi-fi. Bra va? 

Du hittar också fler caféer inne på våra shoppinggallerior Commerce och Elins Esplanad.