({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Lisa Sandbladh

Det här händer också under matdagarna

Skövde kommuns aktiviteter under Skövde Matdagar

Digital kokbok

I samband med Skövde matdagar lanserar Skövde kommun en digital kokbok. Man vill uppmärksamma den goda maten som den fantastiska måltidspersonalen i kommunen gör. I kommunens kök lagas det god och näringsrik mat, alltid med svenska råvaror i fokus. Kokboken är fylld med inspirerande recept framtagna av kommunens egna kockar och med fokus på just svenska livsmedel. Kokboken hittar du på skovde.se

 

Temavecka i kommunens kök

Man hyllar inte bara maten utan firar även kommunen! Skövde kommun fyller nämligen 50 år i år. Det firar man bland annat genom att ha en temavecka i sina kök. Det blir fokus på härliga måltider med svenska livsmedel och självklart recept från den digitala kokboken. På äldreboendena kommer det även att dukas fint i matsalarna.

 

Mathistoria + Skövdehistoria = sant

Vad har egentligen Skövde kommun och mat gemensamt? En hel del faktiskt! Inte nog med att det finns en lång tradition av att arrangera en av de största matfesterna i landet, det finns även ett stort utbud av restauranger och en rik matkultur. Dessutom har kommunen fantastisk måltidspersonal som lagar inspirerande, god och näringsrik mat, alltid med svenska råvaror i fokus. Man har även en gedigen historia i kommunen. Därför passar man på, med start under Skövde matdagar, att fira Skövde kommun 50 år med en quizpromenad. Det är 10 frågor om Skövde kommun där du även får uppleva lite nostalgisk mathistoria. Du kan gå promenaden fysiskt eller digitalt och självklart finns det fina priser att vinna.

 

Temavecka i Skövde kommuns sociala kanaler

Skövde kommun kommer även att ha temavecka sina sociala medier. De lyfter fram sin måltidspersonal och den goda maten som serveras på förskolor, skolor och äldreboenden. Man berättar också vad som händer i kommunen under Skövde Matdagar. På kontot @jobbaiskovde kommer du även att kunna följa måltidsavdelningen under veckan.

 

Instagramfilter – fira 50-åringen med oss

Vill du också vara med och fira att Skövde kommun fyller 50 år? Då kan du på Instagram hitta ett festligt filter som du kan använda till dina bilder. Mer info om vad filtret heter kommer i augusti.
Du är väl med och firar?