({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

6 utflyktstips

Det finns många roliga aktiviteter i Skövde men en av de bästa stavas nog ändå utflykt i naturen. Med picknickkorgen i högsta hugg ger vi oss ut för att utforska vackra platser. Du vet, de där pärlorna där man kan slå sig ned och bara njuta av omgivningen med en kopp kaffe och en bulle i handen. Vi ger dig 6 tips på just sådana sevärdheter och naturområden.

 

BLÄNGSMOSSEN | Mitt uppe på Billingens platå hittar du en vidsträckt mosse som påminner om ett riktigt fjällandskap, bara 15 minuters bilfärd från Skövde centrum. Om vintern kan du få fantastiska skidturer längs det 8 km långa natursnöspåret i ett gnistrande vinterlandskap eller i fullmånens sken. När vädret är klart och stjärnorna visar sig är det magiskt att lägga sig på rygg i fågeltornet och blicka uppåt. 

  • Fotograf: Mårten Bergkvist

  • Fotograf: Mårten Bergkvist

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Martin Maars

 

NOHLMARKEN | Detta är naturreservatet som med fördel besöks på sommaren då fler än 370 olika arter blomstrar här. Nohlmarken är känt för sin mångfald av orkidéer som stortrivs här om sommaren. Naturreservatet är ett riktigt blomsterparadis där du kan slå dig ned på bänkar med den där picknicken och bara njuta. 

Fotograf: Tove Ekblad

 

RHODODENDRONDALEN | Att vandra genom denna dolda pärla är en riktigt trolsk upplevelse. I den  stadsnära parkliknande trädgården blommar mängder med rhododendron. Här vandrar du genom ett närmast djungellikt landskap nedanför Billingens kant. 

Fotograf: Tobias Andersson

 

RYDS GROTTOR | Bara några kilometer från Skövde stad ligger denna uppskattade pärla. Vid Ryds Grottor, som ligger på Billingen, har du fantastisk utsikt över Skövde. Vid bergskanten skjuter imponerande diabaspelare ut och bildar grottliknande rum. En tur hit strax före solnedgången eller i skymningen är magiskt – perfekt för en snabb selfie eller ett färgsprakande mästerverk.

Fotograf: Martin Maars

 

ASKEBERGA SKEPPSSÄTTNING | Dessa 24 stora klumpformade stenar är Sveriges näst största skeppssättning. Strax utanför Tidan hittar du denna spännande gåta som väntar på sitt svar – ingen har hittills kunnat hitta en bra förklaring till detta stora stenmonument som inte liknar någonting annat i landet.

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

DJUPEDALSGROTTAN | På Klyftamon, strax utanför Timmersdala, hittar du denna relativt nya pärla i Skövdes naturreservatsfamilj. I Djupedalsgrottans naturreservat träffar du på i stort sett orörd tallskog och ett sällan skådat lugn. Om du går på upptäcktsfärd i den trolska skogen kan du bland annat hitta den grotta som gett namnet till naturreservatet – Djupedalsgrottan. I dessa skogar finns inga stigar eller vandringsleder, så tänk på att ta på dig rejäla skor och utrusta dig med GPS. 

Fotograf: Tove Ekblad

 



Fler sevärdheter och aktiviteter: