({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Vallebygden - körsbärsparadiset väster om Billingen

Vallevägen, Vallebygden, Valle… Kärt barn har många namn! En sak är säkert, och det är att lokalborna älskar sitt Valle. Ett område som ligger på den västra sidan av platåberget Billingen, och utgörs av ett böljande landskap med rullande kullar och vacker grönska. Här exploderar varje år tusentals vilda körsbärsträd i en underbar blomsterprakt – ett självklart utflyktsmål för den som befinner sig i området under maj. Vi har samlat några tips på hur du bäst upplever Vallebygden!

NÄR BLOMMAR DET? | Det varierar från år till år beroende på vädret, men vanligast är att körsbärsblomningen i Valle äger rum under ett par veckor i mitten av maj.

LYCKE LILLA HÖJEN | Ett artrikt naturreservat som har en lång blomningssäsong. Här finns både blåsippa, gullviva och lungört, men inte minst ett stort antal körsbärsträd som bjuder på en oändlig prakt. Missa inte att gå upp på höjden för underbar utsikt! Vandra gärna Billingeleden som passerar genom reservatet. 

Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

LYCKELAMM GÅRDSBUTIK | Lammskinn, inredning, accessoarer och egen honung – det är några av de saker ni hittar i gårdsbutiken LyckeLamm. Ligger i närheten av reservatet Lycke lilla Höjen. 

Fotograf: Karin Terstappen

CECILIAS TRÄDGÅRDSCAFÉ | Intill den vackra kyrkan i Berg hittar ni detta mysiga café som serverar gott ekologiskt hembakt fika under lördagarna från maj till augusti. 

Fotograf: Micaela Persson

KAFÉ KÖRSBÄRET | Under körsbärsblomningen håller Bergs Bygdegård öppet sitt populära kafé Körsbäret. Här serveras deras omtyckta körsbärspaj, och den vill du inte missa! 

BOCKASKEDEÅSEN | Att packa en picknick och slå sig ned bland blommande oxel och körsbärsträd på Bockaskedeåsen en solig vårdag är svårslaget. Gör en utflykt till toppen på åsen om kvällen för att se en vacker sol sänka sig bakom grannberget Kinnekulle.

Fotograf: Roger Borgelid

UPPLEV VALLE PÅ CYKEL | Det bästa sättet att uppleva området och komma riktigt nära är på cykel eller moped. Här kan du se flera förslag på rutter som lämpar sig för cykel! 

Fotograf: Tobias Andersson

KULTURVÄG SKARABORG | Den brunvitskyltade turistvägen Kulturväg Skaraborg passerar genom Vallevägen, och tar dig vidare på äventyr i den vackra bygden runt Skövde, Skara och Falköping. Läs mer om Kulturvägen här

Fotograf: Mårten Bergkvist

Läs mer om vilka aktörer som finns i området på vallevagen.se

Andra vackra platser