({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Tobias Andersson

Vilken vandrare är du?

Vandring är för alla! Oavsett om du är en riktig äventyrare som gärna vandrar långa sträckor och övernattar i tält eller vindskydd, eller vill ta dig ut på en dagstur med familjen, ska det finnas någonting för dig! I Skövde finns ett stort utbud av vandringsleder, oavsett vilken vandrare du är.

ÄVENTYRAREN - BILLINGELEDEN | För dig som gillar en utmaning finns en underbar vandringsled som tar dig runt hela platåberget Billingen. Leden är ca 65 kilometer lång och tar dig förbi vacker utsikt vid Ryds grottor, forsande vattenfall vid Silverfallet och spännande kultur i Varnhem. Övernattning kan ske i ett fåtal vindskydd utmed leden eller med tält enligt allemansrätten.

Fotograf: Roger Borgelid

DEN BEKVÄMA - SILVERFALLET | För dig som inte gärna ger dig ut på långtur, men ändå vill se magnifik natur, passar en tur till Silverfallet utmärkt. Åk buss och vandra ca 1 kilometer till fallet eller ta bilen till parkeringen och promenera på mysiga stigar i ett par hundra meter för att nå toppen av vattenfallet. Väl framme kommer du till ett vattenfall i flera olika etapper med en total fallhöjd på dryga 60 meter.

Fotograf: Peter Nilsson

FAMILJEN - BILLINGETROLLETS TROLLSTIG | Vill du ta med familjen på ett äventyr? Då passar den lilla trollstigen på ca 2,6 kilometer perfekt. Vandringsleden utgår från Billingens fritidsområde, ca 3 km från Skövde centrum, och utmed leden finns spännande uppdrag som Billingetrollet lämnat efter sig!

BOTANIKERN - TROLLSTIGEN MED RHODODENDRONDALEN OCH RÅNNA BESÖKSTRÄDGÅRD | Älskar du ovanliga växter och vandrar mer med näsan i marken än i luften? Då är den blåa Trollstigen samt en extra avstickare till Rånna besöksträdgård vandringen för dig! Trollstigen passerar genom Rhododendrondalen som är en parkliknande trädgård med ett stort antal rhododendronbuskar och andra ovanliga växter.

När du når den norra delen av trollstigen fortsätter du din vandring ca 1 kilometer norrut på Billingeleden för att sedan vika av ned mot Rånna egendoms besöksträdgård där växterna blommar i stort antal under sommaren. Entré kostar 20 kronor och betalas via Swish. Vandringen är ca 14,5 kilometer.

Fotograf: Mårten Bergkvist

FÖR DIG SOM VILL HA PLATTA UNDERLAG - ÅSBOTORPSJÖN RUNT | Runt den glimmande Åsbotorpsjön går en asfalterad promenadväg på ca 2 kilometer som bjuder på fin utsikt över Skövde. Utmed vägen finns också grillplatser med vindskydd, samt Skogsmulleriket som är spännande för de små.

Fotograf: Jesper Anhede

 

Mer för vandraren