({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Fotograf: Tobias Andersson

Hittaut

Hittaut är tillbaka igen efter förra årets succé! Ut och orientera dig genom Skövde och dess omgivningar. Hur många checkpoints kan du samla ihop innan den 6 oktober?

Den 24 april startar årets hittaut i Skövde och pågår till den 6 oktober. (Älgjakten startar den 8 oktober). Hittaut kan liknas med orientering där du letar checkpoints via en orienteringskarta i pappersform eller via mobilappen. Med hjälp av kartan tar du dig fram till utmarkerade checkpoints. Vid varje checkpoint finns en stolpe med en rosa hittautdekal och en siffra som stämmer överens med nummermarkeringen på kartan. Ser du samma nummer på kartan som på stolpen - grattis, då har du hittat rätt!

 

Snöra på dig löparskorna, hoppa upp på cykelsadeln eller ta en promenad till din första checkpoint. Kan du samla alla innan den 10 oktober?

 

 

Vid varje stolpe hittar du också en bokstavskod som du behöver för att registrera dina checkpoints. För att göra det laddar du ner hittaut-appen eller loggar in på hittaut.nu, skapar ett konto och fyller sedan i bokstavskoderna under ”mina sidor”. När du har registrerat din första checkpoint är du automatiskt med i utlottningen av fina priser. Ju fler checkpoints du registrerar, desto större är chansen att vinna!

Den första månaden finns checkpoints utsatta på Billingen och inne i Skövde. Av dessa är ett antal tillgänglighetsanpassade för de som går med barnvagn, rullator eller rullstol. Därefter släpps fler checkpoints den 1 juni, 1 juli och 1 augusti. 

Karta

På förmiddagen den 24 april mellan kl. 10.00 och 12.00 finns möjlighet att hämta din karta utanför Billingecentret på Billingen. 

Hittaut-kartan finns att hämta gratis på våra utdelningsställen:

Hagenstugan - brevlåda utanför huset
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Skövde stadshus
Team Sportia 
Träningskonsultens butik i Billingecentret
Turistcenter i brevlåda utanför huset (endast vardagar 10-16.00)

Checkpointsläpp

1 juni, 1 juli, 1 augusti kommer nya checkpoints i Skultorp, i Rydskogen och vid Simsjön. Då kommer det totalt finnas 150 checkpoints att söka upp och registrera.

Appen

Appen är gratis och du kan hitta och ladda ner Hittaut appen här på Google play
och här på App store.


Friskvårdsutmaningen

Hittaut är en rolig aktivitet för hela företaget och alla anställda. Lunchpromenaderna blir roligare och stegräkningstävlingarna får ett mål. Att ha hittaut som företagsutmaning är en perfekt friskvårdsaktivitet där alla anställda kan vara med, oavsett vilken nivå man vill motionera på. Det är lätt att starta upp och genom hittaut-hemsidan kan ni enkelt hålla koll på hur många checkpoints företagets anställda tagit, samt hur ni ligger till mot övriga företag.

Kort om friskvårdsutmaningen

 • Ger deltagarna motion samtidigt som de upptäcker nya platser i sin omgivning. 
 • Flexibelt, alla kan delta. Man kan gå, springa eller cykla, man kan göra det när man vill och man kan göra det själv eller tillsammans med andra.  
 • Enkel administration för företaget och deltagare. Deltagare är alltid med själv i hittaut och i företag.
 • Statistik och topplistor för att följa utvecklingen.
 • En undersökning visar att 60% av deltagarna ökat sin motion tack vare hittaut. Det betyder att en större del av er personal kommer ut och motionerar, mår bättre och ni får en trevligare arbetsmiljö. 

Friskvårdsutmaningen erbjuder möjlighet att:

 • Karta till alla anställda
 • Statistik på antalet deltagare samt antal tagna checkpoints.
 • Skapa interna lag inom företaget.
 • Möjlighet att jämföra sig mot andra företag.
 • Få ett uppstartsmöte på plats

Komplettera gärna med egna priser, samt någon ytterligare aktivitet för att göra projektet så lyckat som möjligt!

Pris: 2 000 kr för mindre företag (upp till 20 anställda) samt 4 000 kr för större företag (över 20 anställda).

För mer information: Kontakta oss på skovde@hittaut.nu.