({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tobias Andersson

Hittaut är tillbaka i Skövde efter två års uppehåll, som vi har längtat! Ut och orientera dig genom Skövde och dess omgivningar. Hur många checkpoints kan du samla ihop?

 

Den 1 maj startar årets hittaut i Skövde och den pågår till den 30 september. Hittaut är som en skattjakt där man letar checkpoints via en orienteringskarta i pappersform eller via en mobilapp. Med hjälp av kartan tar du dig fram till utmarkerade checkpoints. Vid varje checkpoint finns en stolpe med en rosa hittautdekal och en siffra som stämmer överens med nummermarkeringen på kartan. Ser du samma nummer på kartan som på stolpen - grattis, då har du hittat rätt!

 

Snöra på dig löparskorna, hoppa upp på cykelsadeln eller ta en promenad till din första checkpoint. Kan du samla alla innan den 30 september?

 

 

Vid varje stolpe hittar du också en bokstavskod som du behöver för att registrera dina checkpoints. För att göra det laddar du ner hittaut-appen eller loggar in på hittaut.se, skapar ett konto och fyller sedan i bokstavskoderna under ”mina sidor”. När du har registrerat din första checkpoint är du automatiskt med i utlottningen av fina priser. Ju fler checkpoints du registrerar, desto större är chansen att vinna!

Den första månaden finns 60 checkpoints utsatta på Billingen och inne i Skövde. Av dessa är ett antal tillgänglighetsanpassade för de som går med barnvagn, rullator eller rullstol. 

Karta

På förmiddagen den 1 maj mellan kl. 10.00 och 12.00 finns arrangörerna på plats vid Hagenstugan på Billingen och delar ut gratiskartor. Kartor går även att ladda ner digitalt via hittaut-appen från kl 10.00  den 1 maj, samt kommer att finnas att hämta från 2 maj på Skövde Turistcenter, brevlåda utanför Hagenstugan, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Skövde Stadshus, Team Sportia, Arena Skövde och Träningskonsultens butik.

Checkpointsläpp

1 juni, 1 juli, 1 augusti kommer nya checkpoints i Rånna, i Rydskogen och på Billingen. Då kommer det totalt finnas 100 checkpoints att söka upp och registrera.

Appen

Appen är gratis och du kan hitta och ladda ner Hittaut appen här på Google play
och här på App store.

 

 

Under 10 år har hittaut lockat tusentals deltagare över hela Sverige och det är helt gratis. Under 2020 kommer aktiviteten att finnas tillgänglig på hela 57 orter runt om i Sverige. I Skövde arrangeras den av IF Hagen i samarbete med Skövde kommun och Next Skövde samt ett antal lokala sponsorer. Huvudpartners är Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, PEAB Skaraborg, Skövdebostäder och Cementa.