({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Glad pojke i gul tröja ler brett och sträcker upp sina armar i luften.

    Let it rain!

 

 


Låt det regna! I Skövde finns inget dåligt väder. Upptäck över 20 lekfulla anledningar till en aktiv heldag. 

 

 

Jump and play

I Skövde kan du hoppa, studsa och skutta i stadens två nyöppnade trampolinparker. Vid Lillegårdens sportcenter hittar du Hop ’n Pop Skövde. Där kan du spela fotboll och air tracks, träna på dina akrobatiska skills eller hoppa och skutta tills benen inte orkar mer.

Jumpyard Skövde hittar du på Stallsiken. Där kan du hoppa på trampoliner, i ninjabanan, i hopp-tv-spel eller flyga fram i Sky Riders. Två fartfyllda parker med aktiviteter som passar perfekt för både barn och vuxna med hopp i benen. 

Game, set, match

Haka på den populära trenden padel! I Skövde är möjligheterna till en match i padel stora då det finns gott om padelhallar. Padel är en sport som passar alla och kan utövas av människor i alla åldrar utan förkunskaper.

Man skulle kunna säga att det är en blandning av tennis och squash som alltid spelas på fyra personer. Vinner gör du genom game och set, precis som i tennis. Vi har samlat alla padelhallar och banor på samma ställe så att du enkelt ser var du kan spela den trendiga aktiviteten. 

 

Laserdome mitt i city

Utmana varandra i Laserdome. Med sensorförsedda västar på kroppen och laservapen i händerna jagar ni lekfullt varandra genom mörka gångar och hinder. Förutom Laserdome kan du också äta gott i restaurangen, spela biljard, shuffleboard, mångkamp, VR och mycket mer. Här stannar man länge!

 

Äventyr på höga höjder

Billingen Skövde nya höghöjdsbana Upzone är perfekt den äventyrslystna familjen. Precis intill Hållsdammen på Billingen hittar du detta äventyr 14 meter upp bland trädtopparna. Här svingar du dig i nät, åker ziplines och balanserar på bokstäver och olika hinder för att ta dig från plattform till plattform. Välj bland de olika svårighetsgraderna Kidzone, Fitnesszone, Adventurezone och Riskzone.

Ett roligt äventyr där alla kan klättra på sin egen nivå. 

 

Balthazar Science Center

Upplev och utforska naturvetenskap och teknik. På Balthazar får du testa olika interaktiva stationer och experiment, bygga, skapa och använda din kreativitet.

Prova hur det är att labba med mystiska pulver, testa din simultanförmåga, experimentera i ljusrummet och hitta spännande saker i gruvgången. Balthazars egen Makerverkstad sätter fart på kreativiteten och här kan du skapa, uppfinna och bygga. Här finns något för alla åldrar, var så säker.

Tillfälligt stängt, öppnar åter den 9 augusti 2021.

 

Dubbelt upp i bowling

Det finns många anledningar till en aktiv, men avslappnad dag tillsammans i Skövde. Vad sägs om att utmana varandra i några matcher bowling? 

Precis innanför portarna till Arena Skövde hittar du Nöjesarenan. Här kan ni välja mellan klassisk bowling eller populära Interactive bowling när banan fylls av färger, animationer och rörelse. Här kan ni även äta gott och möta varandra i basket och shuffleboard. 

På Gustav Lakes väg, inte långt från shoppingen på Elins Esplanad, hittar ni Ten Lanes. Här äter ni lunchen i restaurangen, gör en strike i bowling eller utmanar barnen i biljard och shuffleboard. 

Let´s play

På Stellas Lekland får barn vara barn. Hoppa högt i studsmattorna, klättra runt i hinderbanor och höga torn eller swischa iväg i böljande rutschkanor. På Stellas Lekland har man inte tråkigt. Förutom lek och skoj finns även en servering där du kan ta en paus i lekandet för lite fika eller varm mat. 

 

 Kul på hjul i Billingen Bikepark

Billingen Bikepark är kul i alla väder. Här kan du på ett lekfullt sätt träna balans och teknik. Billingen Bikepark består av de två pumptrackbanorna Nybörjaren och Utmaningen gjorda i olika svårighetsgrader. Här hänger cyklister i alla åldrar, från det lilla barnet på springcykel till rutinerade tävlingscyklister. 

 

På äventyr i Skogsmulleriket

Oavsett väder lockar Skogsmulleriket många nyfikna barn året runt. Det är en riktig pärla för dig som vill uppleva och lära dig mer om naturen. Längs en tillgänglighetsanpassad slinga runt Åsbotorpsjön på berget Billingen kan du titta in hemma hos Skogsmulle, Fjällfina, Nova, och Laxe. Kanske skymtar ni även Billingetrollet i närheten av hans grotta? 

Ett mysigt utflyktsmål där det även finns grillplatser och vackra utsiktsplatser över Skövde längs vägen. Ta med familjen till Skogsmulleriket du också! Här finns massor att utforska.

 

Spela golfrundan inomhus

Undvik regnet och ta en golfrunda i en golfsimulator. Testa att spela golf på olika världskända golfbanor. 

Familjevänligt? Javisst!

Ibland är det svårt att hitta en restaurang som tillgodoser hela familjens behov. Vi tipsar om restauranger i Skövde som välkomnar stora och små gäster.