({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Tobias Andersson

Om SM-veckan Skövde

Under SM-veckan i Skövde blir det maxat med action, spänning och glädjeyra inte bara i Skövde utan även runtom i Skaraborg. En vecka full av oväntade, spännande idrottsögonblick, kultur, prisutdelningar och mycket mer. Helt enkelt en idrottsfest för både idrottsälskaren och dig som bara vill vara där det händer.

Under SM-veckan kommer det att finnas något för alla, även de som inte älskar sport. En bredd av kulturupplevelser och aktiviteter kommer att erbjudas vid sidan om idrottstävlingarna. Men såklart kommer stan vara ett mecka för den som lever för sport och idrott! Under en vecka går det att se inte mindre än 16 olika sporter på fyra olika arenor, tre i Skövde och en i Falköping.

Vad kan man då som Skövdebo förvänta sig när SM-veckan kommer till stan? Förutom många besökare – uppemot 40 000 unika besök väntas till stan – så innebär arrangemanget synlighet i SVT under 50-70 sändningstimmar och boendeanläggningarna i Skövde och kringliggande kommuner kommer leverera 10 000 gästnätter till övernattande besökare. SM-veckan är ett av Sveriges största direktsända idrottsevenemang och som Skövdebo har du första parkett.

SM-veckan i siffror

  • 100 000 besök väntas, varav 40 000 unika.
  • SVT kommer att sända 50-70 timmar från tävlingarna i Skövde.
  • 20-talet olika sporter kommer att delta
  • 10 000 gästnätter i Skövde och kringliggande kommuner


SM-festen under SM-veckan
Under hela veckan firas SM-veckan med olika kulturevenemang, medaljutdelning och happenings i Skövde. Hertig Johans torg kommer att vara navet i festligheterna. Håll koll på den här sighten för att veta vad som händer! Läs mer om After Game - SM-festen >>