({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tävlande längdskidåkare i fullt fokus på väg in i en kurva.

Fotograf: Tobias Andersson

Ta dig till Billingen under SM-veckan

OBS! Billingen är avstängt för biltrafik tisdag-onsdag och lördag-söndag, med undantag för bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade.*

Ladda ner Freelway

I appen Freelway finns all information om resande under SM-veckan – tåg, bussar, shuttlebussar, taxi, lokala bussbolag och hyrbilar. Sök enkelt din resa där! Ladda ner appen här.

 

Om du kommer med tåg/buss: Från resecentrum tar du dig vidare med ordinarie kollektivtrafik (du behöver giltlig biljett) eller shuttlebuss (gratis). 

Om du kommer med bil: Parkera på anvisad parkering (se tabell nedan) och använd antingen shuttlebuss (gratis) eller ordinarie kollektivtrafik (giltlig biljett behövs). Tisdag-söndag är det gratis parkering i parkeringshuset Mode och på parkeringen vid Arena Skövde

Vägen till Billingen är avstängd för passage följande tider (Övriga tider går det bra att köra till Billingen och parkera där):
tisdag 31 januari kl. 06.00 – senast 18.30
 
onsdag 1 februari kl. 06.00 – senast 18.30 
lördag 4 februari kl. 05.30 – 16.00  
söndag 5 februari kl. 05.30 – senast 14.00 
Bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade och passertillstånd kommer släppas fram till Billingen, observera att det finns begränsat antal parkeringsplatser.
OBS! Gatorna nedanför Billingen (se karta) kommer vara avstängda för parkering, parkera på hänvisad parkering.


Klicka för karta i större format

Om du bor i Skövde: Vi rekommenderar en uppvärmande promenad till Billingen. Annars använder du ordinarie kollektivtrafik eller shuttlebuss. 

Stadsbussar och shuttlebuss:
Till Billingen går Västtrafik linje 8 från Skövde resecentrum till Billingen en gång i halvtimman mellan 9.00 och 21.00 alla dagar. Sök din resa i appen Freelway.

 

Shuttlebuss till Billingen söndag 5/2

Linje rosa

Resecentrum Skövde (läge 14 eller 15) - Arena Skövde – Billingen och omvänt

Mellan 7.00-18.00

Åktid enkel resa ca 15 min (avgår ca var 20 min)

Parkering i parkeringshus Mode bredvid resecentrum eller på Arena Skövde

(Logistikskolans parkering är stängd söndag)

 

Till fots
Vi rekommenderar en uppvärmande promenad till Billingen, se karta för gångvägar (Strupen, Billingebacken, Brandstorpsvägen). 

*Inga besökare i bil kommer att släppas fram till Billingen tisdag-onsdag och lördag-söndag. Då tillåts enbart bussar, tävlande och funktionärer samt bilar med parkeringstilstånd för rörelsehindrade. Alphyddevägen från korsningen Södra/Norra Bergvägen, Åsbotorpsvägen från infarten vid Lerdalavägen samt Brandstorpsvägen är helt avstängda tisdag, onsdag, lördag och söndag. Trafikdirigering kommer att ske vid vissa tider för att underlätta trafiken. De som bor på Billingesluttningen kommer att få parkeringstillstånd utdelade.