({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Tre kvinnor sitter på en brygga med fötterna i vattnet

    Sommar i Skövde

 

Njut av sommaren i Skövde! Vi har samlat tips på aktiviteter, sevärdheter och trevliga besöksmål att uppleva i Skövde på semestern. Låt dig inspireras och ge dig ut i sommaren och upptäck alla fina pärlor som finns i din närhet!

10 somriga hemestertips

Mysiga boenden, härliga aktiviteter och spännande sevärdheter. Vi tipsar om spännande upplevelser så att du kan ta tillvara på sommarens aktiviteter. 

Aktiviteter för hela familjen

Härliga dagar tillsammans, ja det är då sommaren är som bäst. Fulla med äventyr eller i lugnare tempo. Vi har tipsen. Fyll sommaren med nya familjeminnen!

Mysiga sommarcaféer

Fika hör sommaren till. Vi guidar dig till mysiga sommarcaféer i Skövde där man gärna stannar länge.

Loppis och lokal mat på Skövdes landsbygd

Skövde omges av ett idylliskt landskap så vackert att du ibland måste stanna för att föreviga det på bild. Här på landsbygden hittar du mängder av små skyltar i vägrenen som tar dig till mysiga loppisar med antika skatter att förgylla hemmet med. I vår loppisguide ger vi användbara tips på hur du hittar de bästa loppisfynden och vilka loppisar och secondhandbutiker du inte får missa.

Men de handgjorda små skyltarna längs vägrenen pekar inte bara mot loppisar. De guidar dig också till den lokala maten i mysiga gårdsbutiker där du hittar allt från säsongens grönsaker, ägg, mjölk och kött till egenproducerade inredningsdetaljer. På skaraborg.nu hittar du också gårdsbutiksrundor med kartor som guidar dig genom det skaraborgska landskapet från den ena gårdsbutiken till den andra. 

Sommar i centrum

Sommaren är oslagbar när det kommer till ljumna kvällar på en uteservering. Njut av en gofika, mysig middag eller kanske en kall öl i sommarsolen. Skövde centrum bjuder på sommar, shopping, god mat och svalkande bad.

 

Minnesvärda naturupplevelser

Naturen i Skövde är både vacker och varierande. Här kan du bland annat vandra, cykla, bada, fiska och upptäcka många härliga naturreservat och naturområden.

 

Kultur och historia

I Skövdetrakten finns det gott om spännande kulturhistoriska sevärdheter. Du känner säkert till några av dem, men det finns också många dolda pärlor du fortfarande inte upptäckt. Ge dig ut på skattjakt och hitta dem!

 

Upplev Kulturväg Skaraborg!

Den brunvit-skyltade turistvägen passerar genom Vallevägen, och tar dig vidare på äventyr i den vackra bygden runt Skövde, Skara och Falköping.

Upptäck mer att göra i Skaraborg

Bara en kort biltur från Skövde finns både härliga kustområden, mer spännande historia och vacker natur. Här hittar du kända pärlor och dolda skatter – välkommen till Skaraborg!