Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • En person har hoppat i vattnet i Simsjön, och det skvätter vatten runt omkring. I bakgrunden syns en molntung himmel och en grön slänt med sommarstugor.

    Fotograf: Tobias Andersson

5 sköna bad

Bada, ta ett plask i plurret, doppa sig, hoppa i det blå – kärt barn har många namn! Häng med till några av de härligaste vattenupplevelserna i Sommar-Skövde, vi lovar att du inte blir besviken!

Att ta sig en simtur eller ett dopp i det blå kan vara något av det somrigaste som finns, och möjligheterna är många. Men vart är det egentligen bäst att låta det svala vattnet blöta ner tårna, och vart kan du ligga och njuta på en skön gräsmatta medan barnen leker i vattenbrynet? Vi har svaret på dina frågor! Vi ger 5 tips här nedan. 

 

Utsikt över en brygga och en sjö med lätta moln och blå himmel.

Fotograf: Jesper Anhede

Simsjön

Simsjön är en härlig plats att återkomma till. Med sitt klara och svalkande vatten, och inte mindre än tre härliga badplatser, inbjuder den till många lata dagar vid vattenbrynet. Närheten till Skövde gör att Simsjön blir det perfekta valet för den som vill hålla sig hemmavé. Här hittar du badplatserna Stora badviken som bjuder på härlig sandstrand, den tillgänglighetsanpassade Villeviken och den något lugnare lilla badplatsen med grönskande omgivningar vid Herrekvarn.

 

  • En blå härlig bassäng med flaggor som hänger ovanför. I vattnet simmar en person.

    Fotograf: Mårten Bergkvist

  • En simbassäng vid kanten av ett berg med vidunderlig utsikt.

    Fotograf: Mårten Bergkvist

Billingebadet

På kanten av det vackra platåberget Billingen ligger Billingebadet. Härifrån har du en strålande utsikt över hela Skövde när du simmar i 50-metersbassängen, leker i barnbassängen eller badar med de minsta i plaskbassängen. Soldäcken inbjuder till härlig avslappning, och i kiosken hittar du allt du behöver. Vill du göra en riktig heldag på Billingen – varför inte utmana vännerna på en runda äventyrsgolf hos intilliggande Billingehus?  Och du - på tisdags- och torsdagsmorgnarna under sommaren kan du ta härliga morgonsim innan alla andra har vaknat!
Aktuella öppettider: billingenskovde.se

Vristulven

Ett måste för den badsugne är badplatsen vid den lilla skogssjön Vristulven. Här finns en härlig långbrygga och en dykflotte att simma ut till. Vid den fina stranden hittar du både lekplats, grillplats och solskydd för barnvagnar. I kiosken hittar du svalkande glass för heta sommardagar, och på området finns även tillgänglighetsanpassade toaletter.

 

Grönska och staty i en park. I bakgrunden ligger badsjön Boulognersjön

Fotograf: Mårten Bergkvist

Boulognersjön

Bara ett stenkast från centrum ligger Boulognersjön. En konstgjord sjö med friskt badvatten direkt från Vättern. Den nyanlagda sandstranden fungerar utmärkt för både lek och avkoppling. Omgiven av den lummiga Boulognerskogen glömmer man snabbt bort att man faktiskt befinner sig mitt i hjärtat av Skövde. Här spenderar du en dag på stranden, mitt i staden.

Lången

Vid Långens badplats breder sig en härlig gräsmatta ut som inbjuder till lugna stunder. Den långgrunda badplatsen passar perfekt för barnfamiljer som vill ha en härlig dag vid stranden. Börjar det kurra i fikamagen kan ni dessutom promenera över vägen för att ta en glass eller en smarrig fika i lusthuset hos Melldala Trädgård. 

För mer info och fler badplatser, kika på skovde.se.